BEREA FĂRĂ ALCOOL, BENEFICĂ PENTRU INIMĂ ŞI TRACTUL RESPIRATOR

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă germani de la Departamentul de Prevenţie şi Medicină Sportivă din cadrul Universităţii Tehnice din Munchen, citaţi de descopera.ro, susţin că berea fără alcool este o băutură-aliment bine venită pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar şi prin aportul de polifenoli.

„În urma cercetărilor, realizate pe o perioadă de 15 săptămâni, am constatat că berea fără alcool are efecte antiinflamatorii, reducând astfel infecţiile tractului respirator superior. Studiul a evidenţiat că polifenolii (substanţe care se regăsesc în mod natural în berea fără alcool) pot avea proprietăţi antioxidante, anti-patologice şi antiinflamatorii, ceea ce poate reduce incidenţa bolilor tractului respirator superior. Cercetarea a mai relevat faptul că polifenolii din berea fără alcool pot îmbunătăţi recuperarea celulelor musculare cardiace, după un efort intensiv şi prelungit.

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi şi persoane care depun un efort fizic susţinut, deoarece în urma unei activităţi intense şi prelungite pot rezulta creşteri ale biomarkerilor care semnalează, atât o activitate inflamatorie şi disfuncţii ale sistemului imunitar, cât şi un nivel ridicat de risc în ceea ce priveşte infecţiile, în special cele ale tractului respirator superior.

În cadrul studiului, pentru testarea infecţiilor tractului respirator superior, au fost incluşi 277 de alergători la maraton, având o stare bună de sănătate, cu vârsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza creşterii biomarkerilor reprezentând activitatea imflamatorie au fost analizaţi 102 alergători bărbaţi participanţi la maratoane, cu aceeaşi vârstă medie", explică nutriţioniştii germani.

Lasă un comentariu