Cerem demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru declaraţii iresponsabile

Distribuie pe:

FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, cere demisia domnului Vasile Giurea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora. Dacă domnia sa nu va avea decenţa să îşi dea demisia, cerem Autorităţilor Guvernamentale să îl demită.

Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută unei publicaţii din ţara, că în perioadă concediilor numărul urgenţelor din spitale creşte din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.

Declaraţiile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora sugerând că ei sunt doar nişte paraziţi pentru ţara.

Reamintim administraţiei de la Bucureşti că românii din diaspora trimit foarte mulţi bani în ţara. Conform Băncii Naţionale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se ţină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulţi decât cei transferaţi prin sistemul bancar.

Aceşti bani românii din străinătate îi folosesc pentru a-şi construi case, a cumpără hrană şi haine pentru cei de acasă sau a-şi deschide o afacere. Toţi aceşti bani sunt impozitaţi, iar statul îi foloseşte inclusiv pentru finanţarea domeniului sănătăţii.

„Asistam în ultima vreme la un scenariu ocult în care din când în când se trezeşte cineva care să demigreze românii din diaspora. Ar fi momentul ca Statul Român să îşi schimbe atitudinea faţă de noi şi în loc să ne jignească, mai degrabă ar fi cazul să ne apere şi să ne mulţumească pentru ceea ce facem pentru tara". :a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE- Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

 

Lasă un comentariu