SFÂNTA LITURGHIE, ÎNTR-O BISERICĂ COCHETĂ

Distribuie pe:

De curând am fost invitat să vizitez o nouă Biserica Ortodoxă Română ridicată în urmă cu câţiva ani. Este vorba de Biserica Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae" din satul Valea (Ibăgeni). Vechiul lăcaş de rugăciune ortodox, monument istoric, construit în anul 1756, a fost incendiat în anul 1992.

La această nouă biserică slujeşte preotul Ştefan Sloată, fost preot slujitor la bisericile din Văleni-Pogăceaua şi Gorneşti. Acest lăcaş de rugăciune românesc, după cum ne spunea preotul Ştefan Sloată, a fost ridicat între anii 2000-2002 prin forţe proprii şi sfinţit de către fostul Arhepiscop al Alba Iuliei în anul 2011.

La Sfânta Liturghie din ultima duminică din luna ianuarie 2016 au luat parte enoriaşi din Târgu-Mureş, Reghin, Sângeorgiu de Mureş, Cluj, Bistriţa, Toaca, Ibăneşti, dat fiind faptul că în această localitate nu mai există niciun enoriaş român ortodox.

Răspunsul la Sfânta Liturghie îl dă, de trei ani, cântăreţul bisericesc Alin Pop, care prin vocea sa dă un plus de frumuseţe Sfintei Liturghii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii preotul Ştefan Sloată a rostit un frumos cuvânt de învăţătură.

Alături de enoriaşii veniţi aici la această slujbă au participat şi câţiva membri al Noii Drepte din Târgu-Mureş care au ţinut să fie alături de preotul slujitor la altarul acestei biserici.

Lasă un comentariu