MURĂTURILE PREVIN BOLI GRAVE

Distribuie pe:

Pe lângă gustul deosebit pe care îl au, murăturile sunt și un izvor natural de sănătate, specialiștii în nutriție, citați de descopera.ro, afirmând că aceste alimente previn mai multe boli grave, indiferent dacă sunt conservate în oțet sau în saramură.

Iată, câteva beneficii pentru sănătate pe care ni le aduce consumul celor mai cunoscute și apreciate murături.

Castraveții murați - În primul rând, este bine de știut că aceste legume (murate) previn cancerul de colon. Totodată, castraveții murați sunt recomandați în dietele de slăbire. Dacă îi introducem în alimentație, în scurt timp vom observa că ne trebuie un număr mai mic la haine.

Pe de altă parte, murăturile de acest tip ne întăresc sistemul imunitar și, astfel, răcelile, dar și infecțiile respiratorii nu se vor apropia de noi. Un alt aspect important este și faptul că vederea poate fi îmbunătățită dacă obișnuim să mâncăm castraveți murați.

Varza murată - Și acestă murătură este bună pentru păstrarea sănătății. Ea conține din plin vitamina C. Ne protejează de viroze și infecții respiratorii. În plus, consumul de varză murată scade riscul îmbolnăvirii de cancer de pancreas. De asemenea, varza murată este un remediu naturist grozav în caz de ulcer.

Conopida murată - Această murătură are proprietăți extraordinare pentru organism. Trebuie specificat faptul că poate preveni Alzheimer, Parkinson și multe alte boli nervoase degenerative.

S-a dovedit că aceia care mănâncă des conopidă murată au o memorie mai bună. Conopida scade colesterolul „rău" și, datorită unei substanțe din compoziția ei numită alciană, reduce drastic riscul bolilor cardiovasculare, în special pe acela de infarct.

Gogonelele murate - Nici aceste murături nu ar trebui să lipsească din borcanele preparate special pentru toamnă. De ce sunt atât de speciale? Pentru că luptă împotriva hepatitei, a cancerului pulmonar și de col uterin.

În urma unei cercetări, s-a demonstrat că în gogonele sunt secretate substanțe care împiedică revenirea virusurilor hepatice.

Lasă un comentariu