Dascăli mureșeni - IOANA LIANA CHIRILĂ

Distribuie pe:

A început să fie ,,profesor" pe când era la grădiniță. Jocul ei preferat era ,,de-a școala". În camera în care locuia, așezată pe un scăunel instruia ,,copiii"- păpușile, jucăriile din pluș. Nu se plictisea niciodată de acest joc!

Născută Laslo, la 17 ianuarie 1980, în localitatea Ungheni, județul Mureș, din părinții Eva și Ioan Laslo, oameni simpli și modești, dar minunați! Ei au învățat-o că politețea și bunătatea pot face minuni; au învățat-o să fie o persoană muncitoare și ordonată. Tot de la ei a învățat că există o soluție pentru orice problemă.

S-a căsătorit în anul 2002 cu Vasile Chirilă, om deosebit, un sprijin desăvârșit și un familist convins. Este anagajat la S.C. Azomureș S.A. Au împreună un copil, Alexandru, elev. Lui îi dedică cea mai mare parte a timpului.

Ioana Liana a urmat cursurile școlii primare și gimnaziale în localitatea natală, iar liceul la Târgu-Mureș, la Școala Normală ,,Mihai Eminescu", între anii 1994-1998. A absolvit în anul 2005 Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității ,,Lucian Blaga" din municipiul Sibiu.

Prima și adevărata activitate didactică a început-o ca profesor suplinitor în anul 1999 la Școala Generală din satul Chirileu, comuna Sânpaul, pe catedra de Limba și literatura română. Un an mai târziu a lucrat ca profesor la Școala Generală din satul Valea Izvoarelor, unde își desfășoară activitatea și în prezent, fiind cadru diadactic titular din anul 2007.    

A obținut definitivatul în anul 2009 și gradul didactic II în anul 2013, iar în prezent este înscrisă la gradul didactic I. Titlul lucrării metodico-științifice de obținere a gradului didactic I se intitulează ,,Strategii de predare și analiză a genului liric în gimnaziu", coordonată de prof. univ. dr. Iulian Boldea de la Universitatea ,,Petru Maior" Târgu-Mureș.

Prin intermediul Casei Corpului Didactic Mureș a urmat cursuri de perfecționare didactică între anii 2008-2014. A fost permanent preocupată de pregătirea sa profesională, de autodepășire, de calitatea muncii sale oglindită în buna pregătire a elevilor. A rămas profund atașată de această școală pe care a privit-o ca pe o a doua casă și de minunatul colectiv didactic. Din anul 2002 este consilierul educativ al acestei școli, responsabila comisiei metodice ,,Limbă și Comunicare", face parte din consiliul de administrație, fiind secretar. Participă cu elevii la diverse concursuri, olimpiade și la activități culturale extrașcolare.

Este un profesor exigent, profund, demn, pasionat de ceea ce face. Își coordonează întreaga activitate în virtutea unor valori pe care le transmite cu blândețe și profesionalism elevilor săi.

Este dascăl... și-i mulțumește în fiecare zi lui Dumnezeu pentru acest lucru.

Lasă un comentariu