Început geros de an

Distribuie pe:

Previziunile conform cărora această iarnă ne va da de furcă se adeveresc. Frigul instalat încă dinaintea Crăciunului a crescut în intensitate de la o zi la alta, astfel încât el a ajuns la apogeu în preajma Noului An, şi în spaţiul mureşean, şi îndeosebi la Târgu-Mureş. Conform datelor primite de la meteorologii noştri locali, de o săptămână, mai precis din 29 decembrie 2016, staţiile de resort au înregistrat în mod constant temperaturi de ger, adică sub minus zece grade C. Apogeul temperaturilor minime a fost atins iarna aceasta în data de 2 ianuarie 2017, când, la Târgu-Mureş, mercurul termometrelor a scăzut la minus 16 grade C. De asemenea, ieri au fost minus 14 grade C.

Conform aceloraşi specialişti, vremea se va ameliora uşor, scurtă vreme, urmând ca de mâine, joi, să intre din nou într-un proces de răcire şi mai accentuat, astfel că pe sâmbătă, la Târgu-Mureş, este posibil să avem chiar minus 20 de grade C.

Cu zăpada stăm însă mai prost. La Târgu-Mureş stratul de zăpada este doar de 4 cm, deşi, pe alocuri, în judeţ este mai gros. La Bucin, de pildă, el măsoară 30 cm, fiind foarte bun pentru toate sporturile de iarnă. 

Lasă un comentariu