„Hai să dăm mână cu mână" și la Luduș - Sărbătoarea Micii Uniri - un eveniment de înaltă trăire românească

Distribuie pe:

Aniversarea celor 158 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită și în orașul Luduș. Astfel, Primăria, prin Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", organizează marți, 24 ianuarie 2017, începând cu ora 17.00, un spectacol folcloric extraordinar, dedicat acestui eveniment, intitulat „Hai să dăm mână cu mână".

Pe scena instituției de cultură ludușene, vor evolua soliștii Roxana și Septimiu Pop, ansamblurile ludușene „Ardealul" și „Transilvania", iar recitalurile extraordinare vor fi susținute de interpreții de muzică populară Ovidiu Furnea, Alin Huza, precum și de către Ansamblul Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș, împreună cu îndrăgitele soliste Maria Santean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop. Totodată, ludușenii prezenți la eveniment vor avea parte și de alte surprize pe care organizatorii le-au pregătit special pentru această zi.

Manifestarea cultural-artistică de la Luduș, organizată în cinstea Micii Uniri, va fi una de înaltă trăire românească, susține primarul orașului Luduș, prof. Cristian Ioan Moldovan. Acesta a mai precizat că „autoritatea locală ludușeană cinstește marile sărbători înscrise în calendarul națiunii noastre prin momente festive de anvergură. Doresc, cu această ocazie, să îi invit pe toți ludușenii iubitori de frumos, de autentic și de adâncă trăire românească, să sărbătorim împreună aniversarea celor 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, pentru a ne arăta, totodată, respectul pe care îl datorăm înaintașilor noștri, dar și pentru a prețui moștenirea transmisă nouă peste veacuri".

 

Lasă un comentariu