Moment sărbătoresc la Albești

Distribuie pe:

În comuna Albești, momentul evocator prilejuit de Unirea Principatelor Române i-a adunat la Căminul cultural pe iubitorii de folclor din zonă: din satul Țopa, s-a prezentat Grupul folcloric „Târnava Mare", condus de Eusebia Șuteu, satul Boiu și-a trimis reprezentanții prin Grupul folcloric „Arinii", iar gazdele s-au prezentat în fața spectatorilor cu Grupul folcloric „Doina" Albești, condus de Laurențiu și Felicia Stan, precum și dansatorii din Ansamblul „Românașul" Albești, condus de prof. Zaharie și Lazăr Stroian. La acest maraton de cântec patriotic și joc românesc, au onorat invitația prin prezența lor interpreții de cântec popular de pe Târnava Mare și Târnava Mică: Mihai Șuteu, Lorena Filipescu, Daniela Vlad, Doina Pintea, Nicu Pintea, Ștefania Pârlea, Nicu Cismaș, Ioana Fratla,

Junii de la Bahnea, dar și grupurile reunite ale elevilor celor două școli gimnaziale Albești și „Victor Jinga" Sighișoara, conduși de prof. Daniela Vlad, cea care a avut și rolul de prezentator al întregului program artistic desfășurat. Desigur un aport cu totul deosebit în organizarea acestui eveniment l-a avut Consiliul local - primarul Nicolae Șovrea, cel care, în cuvântul de deschidere, a trecut în revistă momentele istorice care au dus la făurirea României de astăzi. Despre „Mica Unire" a vorbit prof . Aurora Pintea, cu referire la personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și reformele realizate de acesta, în scurta sa domnie.

A urmat un bogat program artistic, finalul revenindu-i îndrăgitului interpret și prieten al comunei Albești, solistul de cântec popular românesc, Nelu Șopterean.

Lasă un comentariu