DIN ACTIVITATEA CARP TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

Zilele trecute am intrat în posesia unui material care a fost prezentat, după un an de activitate, în faţa membrilor săi. Din materialul prezentat membrilor rezultă că asociaţia CARP Târgu-Mureş îşi desfăşoară activitatea în baza Legii nr. 540/2002 şi O.G. nr.26/2000, cât şi a propriului regulament.

În peste un secol de existenţă, care va fi aniversat în luna noiembrie 2017, această organizaţie vine în sprijinul pensionarilor, care numără peste 10.000 de membri cu diferite împrumuturi cu o dobândă de 10 la sută pe an, reprezentând 0,83 la sută pe lună. În anul trecut au fost acordate 3.865 de împrumuturi în valoare de peste 8 milioane de lei.

Ajutoarele nerambursabile, în anul 2016, au fost de 14.250 de lei, făcând mai uşoară viaţa membrilor săi, care, având o pensie mică, se zbat în nevoi.

O preocupare constantă a Comitetului director a fost de a atrage un număr de aproape 600 de membri noi, astfel că numărul acestora la sfârşitul anului 2016, a ajuns la 9.487.

Recuperarea prejudiciului produs de vechea conducere în perioada 2007-2009, a fost şi este o preocupare permanentă a conducerii asociaţiei.

Asociaţia a continuat parteneriatul cu diverse instituţii de renume din oraş care au acordat unele beneficii membrilor CARP.

Consiliul director a continuat să facă demersuri în vederea recuperării datoriilor de la persoanele rău-platnice. S-au mai luat unele măsuri organizatorice pentru anul în curs.

Dintre activităţile ce vor fi organizate în anul 2017 amintim: curs de dans pentru seniori, zi de club, simpozioane cu prilejul celor 105 ani de la înfiinţarea organizaţiei, manifestări culturale, excursii, dar şi prezentarea unor modificări legislative din sfera acestei categorii de asociaţie.

Lasă un comentariu