Oamenii se nasc genii, însă sistemul de educație îi... prostește!

Distribuie pe:

Cercetătorul american George Land, citat de descopera.ro, a declarat că NASA (National Aeronautics and Space Administration) i-a cerut să conceapă un test specializat, care să le permită să măsoare în mod eficient potențialul de creativitate al angajaților proprii.

Astfel, oamenii de știință au testat peste 1.600 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 5 ani, descoperirile lor fiind de-a dreptul șocante: 98% dintre copii se nasc genii.

„După ce le-am analizat abilitățile de a aduce idei noi, diferite și inovatoare atunci când întâlnesc o problemă, am descoperit că un procent de peste 98% dintre copii s-au dovedit a fi genii.

Însă, nu ne-am oprit aici. După 5 ani, copiii au fost testați din nou. Surprinzător, doar 30% dintre aceștia își păstraseră abilitățile, înregistrând rezultate la fel de bune. La 15 ani, procentul a scăzut la 12%, în viața de adult doar 2% dintre copiii analizați înregistrând rezultate excelente ca nivel de creativitate.

Testele au fost repetate de peste un milion de ori, așa că nu se poate pune la îndoială veridicitatea rezultatelor.

Singura concluzie este că sistemul de educație ne blochează creativitatea. Școala este o instituție care a apărut pentru a servi clasa aflată la putere, nu oamenii de rând. Pentru ca elitele să își mențină stilul luxos de viață, au contribuit la acest sistem, în care imaginația și creativitatea copiilor sunt reprimate încă din primii ani de viață.

Dar, oamenii au capacitatea de a-și utiliza din nou creativitatea într-un procent de 98%, întrucât există două tipuri de gândire, ambele utilizând părți diferite ale creierului. Gândirea divergentă funcționează ca un accelerator, iar cea convergentă frânează creativitatea.

Am descoperit că educația le arată copiilor cum să își folosească ambele tipuri de gândire. Așa, când cineva vine și îți cere să îi dai o idee nouă, pe măsură ce aceste idei îți vin în cap, le reprimi: aia e o idee proastă, pe asta am mai încercat-o și nu a mers, asta nu va funcționa și tot așa", explică specialistul american. 

Lasă un comentariu