LA ANIVERSAREA A DOUĂ DECENII DE LA SFINȚIRE

Distribuie pe:

Cu prilejul aniversării a două decenii de la sfințirea Bisericii Greco-Catolice IV din Târgu-Mureș, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului", a cărui paroh este preotul Ioan Fărcaș, duminică, 19 august 2018, a avut loc acest eveniment important din viața enoriașilor din această parohie.

La eveniment a fost invitat să ia parte PS Claudiu, episcop al Blajului, și un sobor de preoți: Dan Fodor, protopop de Târgu-Mureș, Alexandru Lobonțiu, protopop de Iernut, și preot protopop de Râciu, Toader Dulău, preoții: Ovidiu Comes, Traian Olănescu, Aurelian Băcilă, Horia Bârsan și Mihai Ștefănescu.

La sosirea înaltului oaspete - PS Claudiu, gazda evenimentului, pr. paroh Ioan Fărcaș, împreună cu grupul de protopopi și soborul de preoți, înconjurați de copii îmbrăcați în costume populare, i-au făcut o primire călduroasă. După acest moment a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Înaltul Ierarh însoțit de cei trei protopopi și cei șase preoți. În cuvântul de învățătură PS Claudiu a vorbit despre un tânăr și spunea: „Referința noastră nu mai este această lume, ci Dumnezeu… Nu este suficient să mărturisim o credință generală, nu este suficient să spunem sunt credincios, nici măcar sunt creștin. Ceea ce spunem trebuie să devină evident".

În continuare, a luat cuvântul preotul protopop Dan Fodor care i-a mulțumit PS Claudiu pentru că a găsit de cuviință să vină, cu acest prilej, în mijlocul enoriașilor mureșeni.

În încheiere, a luat cuvântul preotul paroh Ioan Fărcaș, care, după ce a făcut o scurtă istorie a bisericii pe care o slujește de atâția ani, a spus: „Apreciez efortul Consiliului parohial și al Comitetului, îi mulțumesc PS Claudiu pentru vizita pe care a făcut-o Bisericii Greco-Catolice cu hramul „Adormirea Maicii Domnului". Apoi a mulțumit primăriei, foștilor deputați și senatori și altor persoane care au deținut funcții superioare, cât și tuturor celor care au contribuit la ridicarea acestui lăcaș de rugăciune. În cuvântul său, preotul paroh a amintit și de preoții de dinainte ca: Petru Moldovan, Liviu Chifor, prim curator Lazăr Baghiu, curatorii Iuliu Chirilă și Anton Popa, cât și pe toți credincioșii parohiei pe care o păstorește.

Se cuvin adresate cuvinte de laudă corului Bisericii Greco-Catolice cu hramul „Adormirea Maicii Domnului", condus de dr. Mirela Gliga, care, prin vocile atât de melodioase, au știut să răspundă frumoasei Liturghii săvârșite în această duminică.

 

Lasă un comentariu