BĂRBAȚII SINGURI PREZINTĂ UN RISC MAI MARE DE DECES

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Aston din Birmingham, citați de descopera.ro, au constatat că bărbații văduvi și cei divorțați prezintă un risc mai mare de deces, din cauza bolilor cardiovasculare grave, în comparație cu femeile aflate în aceeași situație.

“În noul nostru studiu, am analizat informații medicale provenite de la 1,8 milioane de persoane internate în unități spitalicești din nordul Angliei, diagnosticate cu infarct, insuficiență cardiacă sau fibrilație atrială, în perioada 2000 - 2014, pacienții fiind monitorizați, în medie, timp de 14 ani.

Astfel, am ajuns la concluzia că bărbații văduvi au o probabilitate de deces, în urma unui infarct, cu 11% mai mare în comparație cu femeile care și-au pierdut soții.

La fel, bărbații văduvi au o probabilitate de deces din cauza insuficienței cardiace cu 10% mai mare, iar dacă suferă de ritm cardiac neregulat (fibrilație atrială) au un risc cu 13% mai mare de deces, în comparație cu femeile care prezintă afecțiuni similare.

Totodată, bărbații divorțați care suferă de ritm cardiac neregulat au o probabilitate de 14% mai mare de deces, în comparație cu femeile divorțate. În rândul persoanelor căsătorite care suferă de ritm cardiac neregulat, bărbații au un risc de deces cu 6% mai mare decât femeile.

Bărbații celibatari par să aibă perspective mai bune de supraviețuire, burlacii cu insuficiență cardiacă prezentând un risc cu 13% mai redus de deces în comparație cu femeile necăsătorite.

Acest studiu completează cercetări anterioare, care au ajuns la concluzia că statutul marital îmbunătățește șansele de supraviețuire în cazul unui infarct, în special în cazul femeilor.

Aceste diferențe, în funcție de gen, pe care le-am constatat, s-ar putea datora faptului că nivelul de susținere sau dorința de a solicita sprijin este diferit la bărbați față de femei.

După ce identificăm grupul de persoane cu cel mai pesimist prognostic, putem solicita profesioniștilor din domeniul sănătății să îi încurajeze pe aceștia să participe la terapie de grup și să se asigure că dispun de suficiente rețele de sprijin, adecvate pentru a rezolva aceste probleme medicale cronice grave. Infarctul, fibrilația atrială și insuficiența cardiacă pot duce la deces prematur”, atenționează experții britanici.

Lasă un comentariu