ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (163) “CAZUL” VALEA UZULUI (I)

Distribuie pe:

“O informație transmisă de Radio București și reluată cu imagini, de TVR, dezvăluie un fapt incredibil. 100 de cruci purtând nume românești, aflate într-un cimitir al eroilor din Valea Uzului, județul Harghita, au fost smulse și, probabil, arse sau îngropate în cadrul unui ritual organizat de UDMR, bisericile romano-catolice și protestantă și “veteranii luptători pentru apărarea pământului sfânt al patriei maghiare... CU UN SIMPLU GEST, NUMELE ROMÂNILOR AU DISPĂRUT PENTRU TOTDEAUNA, RĂMÂNÂND DOAR CELE UNGUREȘTI. IAR CIMITIRUL A DEVENIT UNUL UNGURESC” (Valer Chioreanu, Ziarul “Adevărul de Cluj”, 1994).

Printr-o deliberată escaladare a tensiunilor interetnice, menită în fapt să ascundă diversiunile transformării României într-un “El Dorado” al arderii deșeurilor și invadării Țării noastre cu imigranți arabi și africani, de curând ne-a fost dat să ne pomenim, că tot ne “bate la ușă” fantoma hungaristă a Centenarului Trianon, cu o dispute teritorială între două județe, Harghita (maghiari) și Bacău (români), a cărei “culme” a fost atinsă, în dorința maghiarilor de a-și lansa public conceptul statal de “Ținut al Ceangăilor” în Moldova (după ce, în Transilvania, au inventat pe cel de “Ținut Secuiesc”) în momentul în care, la Cimitirul Militar al Eroilor, de la Valea Uzului, o “mână” de extremiști maghiari s-au gândit (!?) să profaneze lăcașul într-o manieră inimaginabilă, afectând grav siguranța națională a României, prin acoperirea crucilor cu pungi negre de gunoi, de la mormintele soldaților români!

Prin gestul lor, provocator și exclusivist, co-naționalii noștri au ținut din nou să ne arate că au rămas, și în secolul XXI, al “deschiderii” între națiuni, “prizonierii” mentalității de ură și destabilizare, față de români și România, în ideea enclavizatoare de a confisca și maghiariza până și un Cimitir, de a se cantona cu ură într-un țarc comunitar (“supervizat” de Ungaria și UDMR), în care românii zonei să se simtă, la o adică, străini în propria lor Țară!

 

Lasă un comentariu