“REFUZUL LUI CÎȚU DE A EXPLICA DE CE S-A ÎMPRUMUTAT CU O SUMĂ ATÂT DE MARE, O ÎNCĂLCARE FLAGRANTĂ A CONSTITUȚIEI”

Distribuie pe:

Președintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a afirmat, marți, în deschiderea lucrărilor comune cu Comisia de buget-finanțe, că refuzul ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, de a da curs invitației la audieri reprezintă “o încălcare flagrantă” a Constituției.

“Faptul că noi solicităm ca ministrul Finanțelor să explice public pentru ce s-a împrumutat într-o perioadă atât de scurtă cu o sumă atât de mare de bani și el refuză să explice public asta, eu cred că este, până la urmă, un scuipat direct în fața românilor. Ce măsuri credeți că trebuie să luăm împotriva acestei atitudini? Este, fără doar și poate, o încălcare flagrantă a Constituției României și a Regulamentului Senatului”, a declarat Zamfir.

Senatorul a arătat că era obligația ministrului Finanțelor să vină în fața Parlamentului. “Suntem în această situație: un ministru refuză să vină în fața comisiilor parlamentare. Că nu dă doi bani pe noi ca parlamentari, asta am înțeles-o, dar eu cred că obligația lui era să vină în fața Parlamentului, pentru că aceste explicații trebuie să le dea românilor. Noi suntem, buni, răi, așa cum suntem, suntem reprezentații românilor”, a adăugat Daniel Zamfir.

Pe ordinea de zi de marți a comisiilor de buget și economică din Senat era prevăzută analizarea aspectelor referitoare la impactul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanțelor Publice, “respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum și alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanțelor Publice”.

Ministrul Florin Cîțu a solicitat Comisiei de buget din Senat reformularea invitației de audiere a sa, pe acest subiect, precizând că băncile comerciale se ocupă de politica de creditare și nu instituția pe care o conduce.

Lasă un comentariu