ȘTIRI SPORTIVE

Distribuie pe:

PIERDERI IMENSE PENTRU JAPONIA DUPĂ CE JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO AU FOST AMÂNATE!

Amânarea Jocurilor Olimpice va avea un impact financiar teribil asupra Japoniei - un audit dezvăluie faptul că economia niponă va suferi pierderi de 6 miliarde de euro. Estimarea vine după ce au fost calculate pagubele produse pentru mediul de afaceri japonez pe timpul competiției, atât în privința nivelului de consum, al turismului, cât și al exporturilor. Asta după ce guvernul japonez investise aproape 9 miliarde de euro în infrastructură și în proiecte dedicate Jocurilor Olimpice de la Tokyo. O altă problemă este provocată de Satul Olimpic - după încheierea întrecerilor, cele 5.600 de apartamente care găzduiau cei 11 mii de sportivi urmau să revină noilor proprietari, deoarece fuseseră scoase deja la vânzare. Presa din Japonia a dezvăluit că un sfert din locuințe au fost deja achiziționate. Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a fost acuzat că nu a ținut cont de avertismentele mai multor foruri și ale sportivilor după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Acesta s-a apărat, invocând declarațiile președintelui american Donald Trump. “În ultimele săptămâni, guvernele mai multor țări au luat decizii care aveau ca dată limită mijlocul lunii aprilie, începutul lunii mai. Ați văzut declarațiile preșe-dintelui Trump care ar dori să ridice restricțiile impuse la mijlocul lui aprilie. Iar dacă mă întrebați despre demisie, nu am această intenție”, a declarat Bach într-o conferință de presă.

 

SIMONA HALEP, ȘANSE REDUSE SĂ ÎȘI APERE TROFEUL ÎN ACEST AN. ORGANIZATORII IAU ÎN CALCUL SĂ ANULEZE WIMBLEDON

All England Lawn Tennis Club a anunțat, miercuri, că evaluează toate scenariile posibile pentru ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, inclusiv amânarea și anularea din cauza pandemiei Covid-19. “AELTC continuă să evalueze în detaliu toate scenariile pentru ediția din acest an, inclusiv amânarea și anularea, ca urmare a pandemiei Covid-19”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

O ședință a conducerii AELTC în care se va lua o decizie va avea loc săptămâna viitoare. În pregătirea acesteia, organizatorii turneului de la Wimbledon țin legătura cu federația, cu conducerile ATP, WTA și ITF, precum și cu reprezentanții celorlalte turnee de grand slam. Teoretic, pregătirile pentru turneu ar urma să înceapă la sfârșitul lunii aprilie. Disputarea turneului fără public este exclusă, a precizat AELTC. Turneul de la Wimbledon, la care Simona Halep este deținătoarea trofeului în proba de simplu feminin, ar trebui să aibă loc între 29 iunie și 12 iulie.

 

CSM BUCUREȘTI ȘI-A TRIMIS SPORTIVII ÎN ȘOMAJ TEHNIC, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Sportivii de la CSM București au fost trimiși în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență. Astfel, de la salarii de mii de euro, aceștia vor avea un venit 3.200 de lei. Conducerea celor de la CSM București a anunțat că a decis să suspende activitatea clubului și să îi trimită în șomaj tehnic pe toți sportivii și angajații. Astfel, veniturile vor fi de aproximativ 3.200 de lei, conform legii. În ultimul an, CSM București s-a confruntat cu probleme financiare, iar sportivii au restanțe de trei luni. Asta după ce, în urmă cu doi ani, bugetul clubului era de 10 milioane de euro.

 

MONDIALELE DE ATLETISM UNDER 20, AMÂNATE DE COVID-19

Federația Internațională de Atletism și guvernul statului Kenya au decis să amâne Campionatele Mondiale de atletism, rezervate sportivilor sub 20 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Competiția ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 7-12 iulie, la Nairobi. Forul mondial va ține în permanență legătura cu organizatorii și, de îndată ce situația va reveni la normal, va anunța noua dată de disputare a întrecerii. Duminică, 29 martie, la Gdynia, în Polonia, ar fi trebuit să aibă loc Campionatul Mondial de Semimaraton, însă și această competiție a fost amânată.

 

FLACĂRA OLIMPICĂ VA RĂMÂNE APRINSĂ CHIAR DACĂ JOCURILE OLIMPICE AU FOST AMÂNATE PENTRU 2021

Flacăra Olimpică va rămâne aprinsă în Japonia, “ca o lumină de la capătul tunelului în care se află lumea astăzi”, după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit CIO. “(n.r. - Flacăra Olimpică) Va fi un simbol al angajamentului și al speranței. Această flacără olimpică va fi lumina de la capătul tunelului (...), o sărbătoare a umanității pentru că a depășit această criză fără precedent a coronavirusului”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach, potrivit lefigaro.fr. Premierul Japoniei, Shnizo Abe, a propus ca Flacăra Olimpică, aprinsă în Grecia, la 12 martie, și ajunsă în Japonia, o săptămână mai târziu, să rămână la Fukushima. Ștafeta Torței Olimpice, care urma să înceapă, joi, a fost însă anulată. Un nou traseu al ștafetei va fi stabilit ulterior. Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, marți, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară, din cauza pandemiei de coronavirus. Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august. De la înființarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiția a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 și 1944.

 

Lasă un comentariu