CONFERINȚA INTER-ENG 2020 - VIITORUL EUROPEI ESTE DIGITAL: O VIZIUNE LARGĂ A CONCEPTULUI DE INDUSTRIE 4.0, DINCOLO DE FABRICAȚIA DIN ÎNTREPRINDERE

Distribuie pe:

Astăzi, 8 octombrie, de la ora 10, online, este programată deschiderea Conferinței Internaționale “Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter-Eng 2020”. “Este la a paisprezecea ediție, de la debutul său, care a avut loc în anul 2003. Ediția din acest an, organizată în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada și Universitatea Zagazig din Egipt, reunește participanți din 12 țări, de pe 5 continente, precum: România, Ungaria, Elveția, Spania, Finlanda, Slovacia, Canada, Egipt, Maroc, Arabia Saudită, Algeria sau India, specialiști din domeniul ingineriei și din domenii adiacente, din comunitatea academică românească și mondială. În acest an, evenimentul științific se desfășoară online, fiind accesibil publicului larg la adresa https://inter-eng.umfst.ro/2020/”, a transmis prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, președintele comitetului științific.

În decursul celor treisprezece ediții derulate cu succes până în prezent, conferința și-a câștigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării științifice mureșene, reușind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a științei și cercetării. Organizarea ediției 2020 a conferinței este susținută de Consiliul Județean Mureș, care încurajează manifestările științifice și de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

“Conferința Internațională «Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter-Eng 2020» reprezintă un important forum profesional și științific, organizat de Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, care a devenit, de la o ediție la alta, un eveniment de referință în viața științifică a orașului, prin numărul crescând al specialiștilor români și străini participanți. În această ediție a conferinței sunt prezentate 132 de lucrări științifice, tema principală a conferinței fiind “Viitorul Europei este digital: o viziune largă a conceptului de Industrie 4.0, dincolo de fabricația din întreprindere”, a completat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Lucrările conferinței sunt publicate în prestigioasa revistă Proceedings, editată de MDPI Basel - Elveția, fiind evaluată de Clarivate Analytics Web of Science - Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2020 sunt: Prof. dr. ing. Mo Elbestawi, Universitatea McMaster, Canada; Prof. dr. ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt; Prof. dr. habil. Laszlo Kovacs, Universitatea din Miskolc, Ungaria; Prof. dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig, Egipt, informează Compartimentul Relații Publice al UMFST.

 

 

Lasă un comentariu