MUREȘEANCA BERNADETTE SZÖCS ALĂTURI DE LOTUL ROMÂNIEI DE TENIS DE MASĂ LA JO

Distribuie pe:

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că obiectivul organizației pe care o conduce, în ceea ce privește calificarea la Jocurile Olimpice din acest an, a fost îndeplinit de Ovidiu Ionescu, cel care și-a asigurat, duminică seara, prezența la Tokyo în cadrul turneului preolimpic de la Guimaraes (Portugalia). “Obiectivul nostru era să se califice un băiat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar obiectivul a fost îndeplinit prin calificarea lui Ovidiu Ionescu. Ne bucură foarte mult, pentru că avem și un reprezentant la masculin la Tokyo. El va participa la simplu masculin, dar și la dublu mixt cu mureșeanca Bernadette Szöcs. La Tokyo vor participa doar 16 perechi, așa că e bine pentru noi, în vederea îndeplinirii obiectivului, și anume o medalie”, a afirmat Romanescu.

Lotul de tenis de masă va fi format din cinci sportivi

El a menționat că România va participa cu 4 sportivi la Jocurile Olimpice, Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Bernadette Szöcs și Ovidiu Ionescu, dar lotul pentru Tokyo va fi completat și cu o rezervă la feminin. “Aceasta a fost ultima competiție de calificare în proba de simplu băieți. La echipe băieții au ratat participarea, însă fetele sunt calificate la toate probele. Noi avem trei fete calificate, dar va merge și o rezervă. Deci vor fi 4 fete, plus un băiat. Fetele calificate sunt Daniela Dodean, Eliza Samara și Szöcs Bernadette, iar acum li s-a alăturat la masculin Ovidiu Ionescu”, a spus președintele FRTM. Cristinel Romanescu a explicat că România va participa, cu siguranță, în proba de dublu mixt la JO, dar așteaptă publicarea oficială a clasamentului mondial în această probă. “Proba de dublu mixt a fost introdusă pentru prima oară la Jocurile Olimpice. Pentru calificare a fost făcut un clasament mondial și primele 16 cupluri vor merge la Tokyo. Bernadette Szöcs și Ovidiu Ionescu s-au calificat de pe locul 8 sau 9... Încă nu s-a anunțat clasamentul la zi, dar acolo sunt ei acum. Urmează ca Federația Internațională să publice clasamentul și să oficializeze astfel calificarea la Jocurile Olimpice. Este doar o formalitate, dar pentru noi e important”, a explicat Romanescu. Jucătorul român Ovidiu Ionescu a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, duminică seara, după ce s-a calificat în finala celui de-al doilea tablou al turneului preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes (Portugalia).

 

LUPTĂTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI AI CUPEI ROMÂNIEI

Localitatea Odorheiu Secuiesc a găzduit, zilele trecute, Cupa României la lupte pentru juniori cu vârsta sub 15 ani. La competiție au participat și mai mulți luptători de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, care au cucerit 6 medalii, dintre care 4 de aur, una de argint și alta de bronz. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere Andrei Negura, Denis Sămărghițan, Gritto David și Csipkes Balazs. Medalia de argint a fost obținută de Larisa Peterlăceanu, iar cea de bronz a fost câștigată de către Kelemen Mark. Chiar dacă au ratat podiumul de premiere, o prestație meritorie au avut Vlad Popescu și Daniel Morariu, care s-au clasat pe locurile V, respectiv VI. În urma acestor rezultate, CSS Târgu-Mureș a ocupat prima poziție în clasamentul cluburilor la lupte libere. Sportivii sunt pregătiți de profesorii Gyarmati Ferenc, Fazakas Csaba și Dragoș Vlad.

 

SIMONA HALEP - SARA SORRIBES TORMO, LA MADRID OPEN!

Simona Halep, locul 3 mondial, va evolua cu Sara Sorribes Tormo, locul 46 mondial, în primul tur la Madrid Open, conform tragerii la sorți de marți. Dacă trece de Tormo, Halep va evolua în turul doi cu învingătoarea meciului dintre Magda Linette (Polonia) și Saisai Zheng (China). Simona Halep a câștigat de două ori turneul de la Madrid, în 2016 și 2017. Cealaltă româncă de pe tabloul principal de la Madrid, Sorana Cîrstea, locul 48 mondial, va evolua în primul tur cu americanca Jessica Pegula, locul 33 mondial.

 

MIRCEA LUCESCU SUSȚINE CĂ ARE 37 DE TROFEE, DAR E SIGUR: “EL NE VA DEPĂȘI PE TOȚI”

Mircea Lucescu (75 de ani) a câștigat titlul în Ucraina, la chiar primul său sezon pe banca lui Dinamo Kiev. A fost cel de-al nouălea campionat câștigat în țara vecină, după ce “Il Luce” a triumfat de 8 ori cu rivala Șahtior Donețk. În total, antrenorul român a ajuns acum la 34 de trofee. Mircea Lucescu susține că are 37: contabilizează și cele două promovări, cu Corvinul și Brescia, dar și finala Cupei din 1988, în care Steaua s-a retras de pe teren. “În primul rând, nu am 34 de trofee acum, ci 36. Institutul de Statistică a Fotbalului ține cont și de cele două promovări de pe locul 1, cu Corvinul și Brescia. Sunt tot campionate câștigate. Și, ca să fie și mai corect, eu am 37 de trofee! E și Cupa contra Stelei. Am câștigat, echipa adversă s-a retras de pe teren. Tot trebuie să îmi dea înapoi acel trofeu!”, a declarat Mircea Lucescu, pentru GSP.ro. Tehnicianul român este convins că antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, îl va depăși la numărul de trofee câștigate. Catalanul a ajuns la cota 30, după ce în weekend a câștigat Cupa Ligii Angliei (1-0 cu Tottenham). “Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele. Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”, a mai afirmat Lucescu.

 

PANȚÎRU A PRIMIT VERDICTUL MEDICILOR

Cei de la FCSB s-au temut de ce era mai rău, mai ales că era vorba de genunchi, o zonă sensibilă, însă veștile primite de la medici sunt încurajatoare.

Este vorba despre o contuzie mai puternică și sunt șanse, deși mici, ca fotbalistul să fie cel puțin pe banca de rezerve la meciul Universitatea Craiova-FCSB, programat joi, de la 19:45, în direct pe Digi Sport 1 și pe siteul digisport.ro

 

LOVITURĂ DE TEATRU

FCSB s-ar fi oferit să intre în Super Liga europeană, după ce s-au retras cele mai multe echipe dintre cele care au fondat această competiție. Acest zvon a apărut la în cadrul unui program de la radio Cadena Ser. În urmă cu aproximativ o săptămână, 12 dintre cele mai mari cluburi din Europa au produs un adevărat cutremur, după ce au anunțat că au înființat Super Liga europeană. Competiția ar fi urmat să se desfășoare în paralel cu Champions League. Super Liga ar fi urmat să cuprindă 20 dintre cele mai mari cluburi din Europa și 15 dintre ele - considerate fondatoare - n-ar fi fost amenințate vreodată cu retrogradarea. Cele 12 cluburi fondatoare au fost AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham. Acestea așteptau un răspuns și de la PSG, Bayern Munchen și Borussia Dortmund. După multe presiuni din partea UEFA, dar și din partea federațiilor naționale, Super Liga europeană s-a destrămat. În prezent, dintre echipele fondatoare au mai rămas doar Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino, care se încăpățânează să creadă în acest proiect. Însă, pare că cele 3 au primit cereri de la echipe din Europa de Est, care vor să se înscrie în noua competiție. Una dintre echipele care și-ar fi arătat interesul să joace în Super Liga europeană ar fi fost FCSB. Până când problema palmaresului va fi lămurită definitiv, FCSB este în continuare considerată de UEFA drept echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

S-a oferit FCSB să joace în Super Liga europeană?

Super Liga europeană ar fi trebuit să cuprindă 20 dintre cele mai mari cluburi din Spania, Italia, Anglia, Germania și Franța. Scopul acestora era să genereze venituri mult mai mari decât cele asigurate de UEFA pentru participarea în cupele europene. Imediat după anunțarea înființării Super Ligii europene, presa din străinătate a scris, printre altele, cum echipe precum Steaua, Steaua Roșie Belgrad sau Ajax - care au câștigat Cupa Campionilor sau Liga Campionilor - au fost ignorate. În schimb, în noua competiție urmau să intre cluburi care nu au niciun trofeu Champions League în vitrină, precum Arsenal sau Manchester City. Totuși, Florentino Perez - președintele Super Ligii europene - ar fi avut parte de o surpriză. În cadrul unei emisiuni de la radio Cadena Ser a apărut un zvon despre mai multe echipe din Europa de Est care s-au oferit să joace în Super Liga europeană. Propunerea acestora a venit după ce au mai rămas înscrise în competiție doar 3 dintre echipele fondatoare: Real Madrid, FC Barcelona și Juventus. “Echipe din Estul Europei s-au oferit voluntare să completeze lista celor 15 cluburi fondatoare”, a fost informația lansată de la Cadena Ser, citată de bernabeudigital.com. Cei de la Bernabeu Digital susțin că FCSB și Steaua Roșie Belgrad ar fi fost două dintre aceste cluburi.

“În acest caz, Steaua București ar fi unul dintre cluburi care s-ar fi oferit să intre în Super Ligă, întrucât în vitrina lor există Cupa Campionilor Europeni, din 1986, când a învins pe FC Barcelona la Sevilla. Un alt campion al Europei este Steaua Roșie Belgrad. În plus, echipe precum Feyenoord, Ajax sau PSV știu, de asemenea, cum este să câștigi trofee europene. La această listă s-ar putea adăuga un gigant al fotbalului turc, fie Galatasaray, fie Fenerbahce”, notează cei de la Bernabeu Digital. Gigi Becali susține că a fost invitată într-o Super Ligă ce ar fi urmat să fie lansată în urmă cu 15 ani. Imediat după ce a fost anunțată înființarea Super Ligii, Gigi Becali a dezvăluit că și FCSB a fost inițial parte din acest proiect. Omul de afaceri din Pipera spune că discuția despre Super Liga europeană nu este nouă și, în urmă cu 15 ani, i s-a propus ca FCSB să participe în această competiție: “Se va numi Super League, așa era vorba atunci, când ne-au contactat și pe noi, că atunci era vorba să facă o superligă cu toate echipele care au câștigat o dată Cupa Campionilor și ne-au invitat și pe noi atunci, în urmă cu 15 ani, cam așa.. Dar acum nu ne-au mai chemat”, a dezvăluit Gigi Becali.

 

 

Lasă un comentariu