TABLOUL SFERTURILOR DE FINALĂ ALE EURO-2020: BELGIA - ITALIA ESTE MECIUL VEDETĂ DIN ACEASTĂ FAZĂ A COMPETIȚIEI

Distribuie pe:

S-au terminat optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020. Ucraina s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale Euro-2020, după ce a învins, la Glasgow, pe Stadionul Hampden Park, cu scorul 2-1 (1-1, 1-1), în urma desfășurării prelungirilor, reprezentativa Suediei. Golul victoriei a fost marcat în minutul 120+1, când ucrainenii erau în superioritate numerică. Tot marți, Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Euro-2020, după ce a învins, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Germaniei, în optimi. După meciurile de marți, Anglia - Germania, și Suedia - Ucraina, ultimele din optimile de finală ale Euro-2020, tabloul meciurilor din sferturi este următorul: 2 iulie, Munchen, Belgia - Italia; 2 iulie, Sankt Petersburg, Elveția - Spania; 3 iulie, Roma, Ucraina - Anglia; 3 iulie, Baku, Cehia - Danemarca. Semifinalele vor avea loc la 6 și 7 iulie.

OVIDIU HAȚEGAN, UN NOU MECI LA EURO 2020

Arbitrul român Ovidiu Hațegan a fost delegat ca al patrulea oficial la primul meci din sferturile de finală ale EURO 2020, cel care va opune echipele de fotbal ale Elveției și Spaniei, vineri, 2 iulie, la Sankt Petersburg (19.00). Meciul va fi condus de o brigadă engleză, cu Michael Oliver la centru, în timp ce Stuart Burt și Simon Bennett vor fi arbitri asistenți. Hațegan a condus la centru două meciuri de la EURO 2020, Polonia - Slovacia (1-2) și Italia - Țara Galilor (1-0), arătând în fiecare câte un cartonaș roșu, polonezului Grzegorz Krychowiak, respectiv galezului Ethan Ampadu. De asemenea, Hațegan a fost al patrulea oficial la meciul Portugalia - Franța (2-2), precum și la jocul Danemarca - Țara Galilor (4-0), din optimi.

SERBIA, CAMPIOANĂ A EUROPEI LA BASCHET FEMININ

Campionatul European de baschet feminin a fost câștigat de Serbia, care în finala de duminică, 27 iunie, de la Valencia, s-a impus cu rezultatul de 63-54 în fața Franței, pe sferturi 14-11, 17-15, 17-14 și 15-14. Sârboaicele au mai cucerit titlul continental, în urmă cu șase ani, la ediția din 2015, când au învins aceeași națională a Franței, la Budapesta, cu 76-68. În deschidere, a fost programată “finala mică”, pentru medaliile de bronz, meci în care Belgia a învins Belarus cu 77-69. Semifinalele au avut loc sâmbătă, 26 iunie, tot la Valencia: Belarus - Franța 61-73 și Serbia - Belgia 74-73. Câștigătoarea edițiilor din 2017 și 2019 a fost Spania, formație care nu și-a putut apăra titlul continental, fiind eliminată în “sferturi” chiar de Serbia, cu scorul de 71-64, după prelungiri. Turneul final, la care naționala României a ratat calificarea, a fost găzduit de Spania și Franța.

INSTANȚA A HOTĂRÂT! CINE A CÂȘTIGAT PALMARESUL STELEI, INCLUSIV CUPA CAMPIONILOR EUROPENI DIN 1986

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB, pentru palmares, a fost tranșat parțial în instanță! Astfel, “militarii” au primit trofeele și performanțele clubului, de la înființare (1947), până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru, dintre anii 1947-1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele “militarilor”, până în 2003, când Gigi Becali a ajuns la conducere, însă instanța a considerat nefondată această cerere. Deocamdată, trofeele cucerite în acea perioadă sunt “în aer”. Suporterii steliști susțin că decizia Tribunalului este definitivă, chiar dacă FCSB poate ataca hotărârea în decurs de 30 de zile. “Palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului CSA Steaua București! Hotărârile date în apel sunt executorii, indiferent dacă sunt atacabile cu recurs sau nu. Caracterul executoriu al hotărârilor pronunțate în apel poate fi înlăturat doar  printr-o prevedere legală expresă. Precizăm că hotărârea pronunțată în apel, care nu poate fi atacată cu recurs, este definitivă și constituie titlu executoriu, în temeiul art. 634 alin. (1) pct. 4 teza I NCPC”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook Asociația Steliștilor 1947.

RALIURI: SIMONE TEMPESTINI VREA REVANȘA ÎN EUROPEANUL DIN LETONIA

Două echipaje tricolore vor lua startul în această săptămână, în a doua etapă din Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), care va avea loc pe macadam, în Letonia. Simone Tempestini vizează un loc pe podium la general, în timp ce Norbert Maior, după locul 2 în prima rundă, își dorește o clasare în topul diviziei ERC3 Junior. Tempestini a fost nevoit să abandoneze în startul sezonului din Polonia, după ce cutia de viteze a cedat după numai patru probe speciale. Alături de copilotul Sergiu Itu, cvintuplul campion național absolut al României pe același model Skoda Fabia Rally2 evo. Raliul Letoniei este una dintre primele competiții internaționale la care Tempestini a luat startul în carieră, participând până acum de 3 ori. “Din păcate, în Polonia nu a mers cum ne-am dorit, deși am început bine etapa, cu locul 5 la general. Problemele tehnice au decis soarta etapei pentru noi, dar avem o dorință mare să aducem un rezultat important pentru România, în Letonia”, a spus Tempestini, înaintea cursei care va debuta astăzi. În schimb, echipajul format din frații Norbert și Francesca Maior, ambii legitimați tot la Napoca Rally Academy, a ajuns cu entuziasm în Letonia, după locul 2 ocupat la ERC3 Junior. “Macadamul este suprafața noastră preferată și abia așteptăm să luăm startul în Letonia. Poziția din Polonia ne dă încredere că putem obține o nouă clasare în top”, a declarat Norbert, care, la 22 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentați piloți de raliuri, din România. Cele două echipaje, care fac parte din lotul național de raliuri, anunțat de Federația Română de Automobilism Sportiv, au primit susținere și din partea Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a lua parte la competiția continentală. Etapa din Letonia are la start peste 60 de echipaje internaționale, iar printre cei care vor concura se numără rusul Alexey Lukyanuk, norvegianul Andreas Mikkelsen, polonezul Mikolaj Marczyk sau irlandezul Craig Brian.

RUSIA VA TRIMITE LA JO DE LA TOKYO 335 DE SPORTIVI, SUB DRAPEL NEUTRU

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a anunțat, marți, că 335 de sportivi vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), sub drapel neutru, informează lequipe.fr. Arborarea drapelului rus și intonarea imnului național nu vor fi permise la Tokyo, în urma scandalului de dopaj instituționalizat în care a fost implicată Rusia. ROC a mai anunțat că jucătorul de volei Maksim Mihailov și scrimera Sofia Velikaia vor fi portdrapelul echipei ruse. În timpul ceremoniei de deschidere, delegația rusă va folosi steagul Comitetului Olimpic Rus. În locul imnului național, medalizații de aur ruși vor auzi muzica lui Piotr Ceaikovski. Jocurie Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie și 8 august.

ANUNȚ IMPORTANT DINSPRE LPF, ÎNAINTEA NOULUI SEZON DIN LIGA 1: “NOI AM PUTEA SĂ FOLOSIM VAR”

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că liga și EAD, partenerul media, sunt pregătiți pentru introducerea sistemului VAR în Liga I, însă mai este nevoie să fie pregătiți și arbitrii. “FRF, Liga și EAD, ieri, am semnat cu Burleanu, azi le-am adus la Orlando Nicoară și le-a semnat și el, și începe pregătirea arbitrilor, noi suntem pregătiți să le virăm banii. Noi am putea, din punctul de vedere al nostru și al EAD, partenerul media, să folosim VAR-ul, dar nu sunt pregătiți arbitrii și operatorii, și dacă nu sunt pregătiți la nivelul care trebuie... E puțin riscant, dar trebuie să-i dăm drumul, pentru că au fost multe situații care le-au lămurit prin VAR”, a declarat Iorgulescu, într-o conferință de presă.

Lasă un comentariu