LA TÂRGU-MUREȘ - INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT RELIGIOS ȘI PROFESIONAL, FINANȚATE DE BUDAPESTA

Distribuie pe:

Cu sprijinul guvernului ungar, aproximativ 400 de biserici și proprietăți bisericești ale Eparhiei Reformate din Ardeal au fost renovate sau se află în curs de renovare și în actualul context pandemic, a informat, joi, Kató Béla, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, potrivit MTI.

Eparhia are în vedere, de asemenea, construirea unei școli elementare reformate și a unei școli profesionale la Târgu-Mureș. “Dacă aceste investiții și extinderi vor fi finalizate, toate școlile reformaților din Transilvania îi pot primi pe elevi într-o haină nouă”, a subliniat episcopul.

La adunarea Generală a Eparhiei Reformate din Ardeal, desfășurată joi la Cluj-Napoca, a participat și Soltész Miklós, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, responsabil pentru relația cu minoritățile și cultele.

Oficialul ungar a transmis intenția Budapestei de a oferi sprijin, în continuare, în vederea asigurării subvențiilor necesare pentru ca reformații din Transilvania să poată crește spiritual.

Anul acesta, guvernul Ungariei va acorda din nou un sprijin semnificativ eparhiei, contribuind la renovarea și reînnoirea bisericilor Eparhiei Refor-mate din Ardeal, cu aproximativ 2,85 milioane euro. (I.S.) (foto: bru.ro)

Lasă un comentariu