ROMÂNIA-LIECHTENSTEIN VA FI ARBITRAT DE O BRIGADĂ FEMININĂ! PREMIERĂ LA UN MECI OFICIAL AL TRICOLORILOR

Distribuie pe:

UEFA a delegat în premieră o brigadă feminină, din Ucraina, la un meci al României, cel cu Liechtenstein, din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, informează FRF. Katerina Monzul va fi la centru, iar Marina Striletska și Svitlana Grușo arbitri-asistenți. Al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.

Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov și licențiată în arhitectură și planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino - Gibraltar, partidă din Liga Națiunilor, primul meci internațional cu caracter oficial, având femei arbitru. Din 2016, Mozul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie-arbitru din istoria competiției. Ea este arbitru FIFA din 2004, a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014, an în care a fost votată de IFFHS pe locul 2 în topul mondial al arbitrelor. Ulterior, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015, fiind votată în acel an numărul 1 în arbitrajul feminin mondial. Tot pentru prima dată în România, la un meci al echipei naționale, va fi activ sistemul de asistențță video pentru arbitraj. În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) și arbitrul asistent Viktor Matiaș (Ucraina). Meciul România - Liechtenstein va avea loc la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională. Înainte, tricolorii vor juca în Islanda, la 2 septembrie, de la ora 21.45, iar după, la 8 septembrie, tot de la 21.45, va avea loc partida Macedonia de Nord - România.

BECALI NU S-A PUTUT ABȚINE ȘI A GĂSIT VINOVAȚII PENTRU EȘECUL USTURĂTOR CU CFR CLUJ

Gigi Becali a tras concluziile după ce FCSB a pierdut cu 4-1 în fața CFR Cluj și omul de afaceri a găsit și vinovații pentru acest eșec. FCSB a pierdut la scor derby-ul cu CFR Cluj, deși campioana României trece prin schimbări radicale la nivel de conducere și de antrenori. Cum Marius Șumudică a fost demis, pe bancă a stat un interimar, Cristi Moldovan, care, de fapt, este antrenor de portari la CFR Cluj. Gigi Becali a găsit vinovații pentru acest eșec și susține că Edi Iordănescu are în continuare parte de încrederea lui. De altfel, patronul FCSB a încercat să-l încurajeze după acest eșec. Gigi Becali susține că terenul afectat de ploaie, dar și două greșeli făcute Ovidiu Popescu și Andrei Vlad au făcut diferența. În același timp, patronul FCSB a ținut să sublinieze că Edi Iordănescu are parte, în continuare, de toată încrederea. Becali a mai dezvăluit că Edi Iordănescu a fost foarte dezamăgit după acest eșec. “O să fiu ferm cu voi. Să știți pentru totdeauna. L-am pus pe Edi, am încredere în el, merg pe mâna lui. Ce s-a întâmplat aseară a fost apa care a fost. Noi nu jucăm pe baltă. Și jucătorii accidentați, Coman și Șuț și gafa făcută una de Octavian Popescu (n.r. Ovidiu Popescu), și una de Vlad. Altfel, cei de la CFR Cluj nu s-au apropiat de poartă în prima repriză. Merg pe mâna lui Edi, 12 puncte distanță sunt un fleac. Sunt șase puncte la ora asta, pe care putem diminua sau chiar să trecem peste ei până la sfârșitul sezonului regular. Am răbdare ca Edi... Știu ce lucrează și știu că va fi bine. El e puțin descurajat. Îi transmit să nu deznădăjduiască, va fi bine, să muncească și să aibă răbdare. Asta îi voi spune și lui. Acum am vorbit să fiu ferm, nu sunt supărat cu nimic, merg pe mâna lui și sunt mulțumit”, a spus Gigi Becali la Pro X.               

CUPA KINDER LA FOTBAL

Unul dintre cele mai mari turnee de fotbal juvenil din țară, Cupa Kinder, va debuta joi, 2 septembrie, la Târgu-Mureș, și va reuni 96 de echipe din întreaga țară. Competiția, ajunsă la cea de-a 14-a ediție, se va desfășura defalcat, în perioada 2-3 septembrie fiind programate turneele categoriilor de vârstă 2009, 2011 și 2013, iar în zilele de 8-9 septembrie urmând să evolueze copiii născuți în anii 2010, 2012 și 2014. Meciurile vor avea loc pe terenurile sintetice de la bazele sportive “Transil” Târgu-Mureș și “Apollo” Sîngeorgiu de Mureș (de la ora 8.00 dimineața până la ora 20.00 în prima zi de turneu, respectiv de la 8.00 dimineața la ora 16.00 după-amiaza în cea de-a doua zi). Și-au confirmat prezența, potrivit organizatorilor, echipe de la cluburile CFR Cluj, FC Universitatea Craiova, Interstar Sibiu, Tâmpa Kids Brașov, Aerostar Bacău, LPS Aripi Pitești, Transilvania Bistrița, CSC Ghiroda, Colțea Brașov, Academia U-Luceafărul Cluj, Școala de Fotbal Liviu Antal Sighișoara, CSS Reghin, ACS Târgu-Mureș, Forex Brașov, Școala de Fotbal Dan Matei Cluj-Napoca, Academica Transilvania Târgu-Mureș, Atletic Kids Gurghiu, Viitorul Cluj, Viitorul Ungheni Cristești, Minerul Baia Mare, Avântul Reghin, ACS Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure, Best Kids Reghin, Celta Academy Brașov, MSE Târgu-Mureș, U Evolution Cluj și gazdele de la ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. Ocupantele primelor trei locuri de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiate cu medalii și cupe, iar golgheterii grupelor vor primi trofeul pentru cel mai bun marcator și un premiu special din partea organizatorilor. Meciurile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a clubului gazdă (ACS Kinder SG. MUREȘ pagina oficială | Facebook).

EDUARD NOVAK, LOCUL 8 LA CONTRATIMP PE ȘOSEA, LA JOCURILE PARALIMPICE

Sportivul Eduard Novak, care ocupă și funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a ocupat locul 8 la contratimp pe șosea, categoria C4, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Medalia de aur a revenit slovacului Patrik Kuril, urmat de compatriotul său Jozef Metelka și de britanicul George Peasgood. Eduard Novak a obținut, vineri, medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. În finală, Novak l-a înfruntat pe slovacul Jozef Metelka, care a câștigat aurul. Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la edițiile trecute ale competiției: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) și la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4). 

VICTORIE PENTRU UNIREA UNGHENI ÎN PRIMA PARTIDĂ DIN NOUA EDIȚIE A LIGII A 3-A

Vineri, 27 august, s-a dat startul în sezonul competițional al noii ediții de Liga 3 la fotbal. În Seria a 9-a, formația Unirea Ungheni a învins cu scorul de 3-0 (0-0), pe teren propriu, echipa Unirea Alba-Iulia. După un prim act echilibrat, mureșenii, care s-au întărit considerabil în intersezon, anunțându-și intențiile să atace playoff-ul, au reușit să încline balanța în repriza secundă. Tabela a fost deblocată de Fl. Istrate (51, fostul jucător al Performanței Ighiu și Unirii Alba Iulia, în eșalonul secund), ce a profitat de o nesincronizare defensivă, iar golul secund a fost realizat de un alt nou-venit: Săvoaia (67, reluare din apropiere, simplă, după o pasă de la Istrate). Rezultatul final a fost parafat de albaiulianul S. Culda (81), cu un șut de la 18 metri, lângă bară. În runda a 2-a, la data de 4 septembrie, Unirea Ungheni va întâlni în deplasare formația Gloria 2018 Bistrița.

CURSA PENTRU BALONUL DE AUR, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Lupta pentru Balonul de Aur este din ce în ce mai aprigă, iar în câteva luni urmează să fie desemnat câștigătorul din 2021. Rezultatele de la EURO 2020, Liga Campionilor, Copa America, dar și din competițiile interne sunt punctele de reper, după care se va alege câștigătorul Balonului de Aur, în 2021. Festivitatea de decernare din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă pentru acest an pariurile sunt în desfășurare, mai ales după transferurile din această vară. Site-ul goal.com a realizat un top al fotbaliștilor care sunt favoriți pentru Balonul de Aur, schimbările în clasament fiind destul de importante față de cel realizat în urmă cu aproximativ două luni. TOP 3: 1. Lionel Messi - locul 4 în trecut, 33 de goluri, 14 pase de gol, câștigător Copa del Rey și Copa America, transferul la PSG reprezintă un plus pentru argentinian, ținând cont de duelurile din Liga Campionilor din acest sezon, cu Manchester City; 2. Robert Lewandowski - locul 2 în trecut, 41 de goluri, 4 pase de gol, câștigător Bundesliga și Campionatul Mondial al Cluburilor, eliminat în faza grupelor la EURO 2020, în primele patru meciuri cu Bayern în acest sezon a marcat șapte goluri; 3. Jorginho - locul 3 în trecut, cinci goluri, două pase de gol, câștigător Liga Campionilor, EURO 2020 și Supercupa Europei. Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc pe 6 decembrie 2021.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu