VETERANII DE RĂZBOI, OMAGIAȚI LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, ieri, 29 aprilie, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, a avut loc o ceremonie militară, eveniment organizat de Garnizoana Târgu-Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș și Asociația Veteranilor de Război (AVR) - filiala Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș.

Programul manifestării a cuprins momente emoționante: acordarea onorului, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare, intonarea Imnului Național al României, oficierea unui TEDEUM, defilarea gărzii de onoare.

Potrivit conducerii AVR Mureș, în județul nostru mai sunt în viață 32 de veterani de război, în vârstă de peste 90 de ani. La cimitirul de la Oarba de Mureș își dorm somnul de veci peste 11.000 de bravi eroi ai neamului românesc, din toate județele țării.

În mesajul transmis cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, premierul Nicolae Ciucă deplânge faptul că, la șapte decenii de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, pacea Europei “atârnă, iarăși, de un fir de ață”. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu