Baschetbaliștii mureșeni trebuie să își recapete forma!

Distribuie pe:

Conducerea echipei de Ligă Națională de baschet masculin al clubului CSM Tg. Mureș a organizat o conferință de presă în care au analizat situația echipei.

Antrenorul echipei mureșene, George Trif, își asuma în totalitate înfrângerea de la Miercurea Ciuc. “Am început pregătirea acestei echipe cu intenția de a aduce echipa în formă sportivă maximă la începutul sezonului. Fiind o echipă nou promovată, aveam nevoie de un start bun… Am prins vârf de formă la Cupa României și în primele meciuri din campionat când am jucat bine și dacă aveam mai multă șansă, am fi avut încă minim două victorii.

Din păcate, semnele că această formă sportivă este în scădere au apărut la meciul cu Rapid. Totuși, nu trebuie să uităm că rotația în echipa noastră este una destul de scurtă, plus că avem mulți jucători importanți trecuți de prima tinerețe sportivă și ceilalți foarte tineri, fără experiența jocurilor și presiunea din prima Divizie. Din păcate, pe lângă toate acestea, nici accidentările nu ne ocolesc, exemplul cel mai elocvent este contribuția lui Goran Martinic, om de bază care, din cauza problemelor de sănătate, nu poate juca și nici să se antreneze 100% din potențial. De asemenea Jonathan (Person) a fost răcit în ultima săptămână și Gajovic cu dureri de spate. Asta nu scuză lipsa de atitudine și concentrare din meciul cu Ciuc. În meciul din Cupa României am jucat tot fără Goran Martinic și am câștigat.

La orice echipă sunt momente bune și momente mai puțin bune, important este să stăm uniți și prin muncă să depășim momentele grele.

Am construit această echipă păstrând în lot toți jucătorii de anul trecut - mai puțin Steff Norbi care s-a retras - pe ideea de a clădi sănătos, pas cu pas, o echipă competitivă și pe lângă jucătorii cu experiență să crească cei tineri din Târgu Mureș ca ei să devină piese de bază peste câțiva ani. Îmi pare rău că nu am reușit să le dau mai multe minute din cauza jocurilor strânse și presiunea rezultatelor. Târgu Mureș are tradiție în baschet, iar suporterii târgumureșeni sunt cunoscători de fenomen, de asemenea după atâta pauză de baschet le este și lor foame de rezultate, mai ales că au fost obișnuiți cu o echipă competitivă care a jucat atâtea finale. Nu trebuie să uităm un lucru: în acea perioadă, cel puțin la ultima finală, aveam 7, 8 străini în lot și bugetul de salarii nu se compara cu ce este în prezent. Dacă vrem să construim ceva frumos și sănătos, de durată, este nevoie de timp și răbdare. Nu putem să cerem unui copil ca și Nistor sau Mureșan să intre să câștige meciurile, dar îi putem acorda încredere, asta depinde de ce obiectiv ne propunem: avem bani să aducem jucători străini care să facă diferența sau avem răbdare și clădim pe acești jucători târgumureșeni doar cu câțiva străini? Suntem echipa din divizia A cu cei mai mulți jucători localnici, aici nu vorbesc de jucători români, ci de jucători târgumureșeni: Sánta, Borșa, Bölöni, Engi, Sólyom, Mureșan, Nistor plus alți copii care vin din spate. Pentru mine, asta e o mândrie ca antrenor târgumureșean”.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu