PRIMĂVARA SUFLETULUI

Distribuie pe:

Sufletul, mix-ul nostru de trăiri, de sentimente, arhiva amintirilor noastre, hard disk-ul propriului destin are și el anotimpuri. Simte iarna, prin frigul provocat de eșecuri și dezamăgiri, simte și trăiește soarele verii, provocat de iubiri pătimașe, simte toamna sufletului, când plânge, renunțând la dorințe și vise, ca apoi, la un moment dat, totul să devină viu, colorat, palpabil, revigorant… când sufletul simte primăvara. Simțim primăvara curgându-ne prin vene, alimentându-ne sufletul cu bucurie, cu poftă de viață, cu zâmbet și lumină, care nu au explicație și nici legătură cu temperaturile de afară.

1 Martie e momentul când noi suntem gata să redevenim primăvăratici. Încet, timid, ne redeschidem, deblocăm sufletul, gata să acaparăm fiecare rază de soare, fiecare adiere de vânt, fiecare surâs, fiecare vorbă bună, totul amplificându-se înlăuntrul nostru până la senzația de bine, senzație pe care o dăruim în jurul nostru.

Femeia, eternul mister, simte mai puternic toate acestea, pentru că și dorința ei de primăvară e mai mare. Incredibila putere de schimbare și adaptare a femeii are nevoie de această transfuzie de bine, de cald și soare, de verde și, primăvară, de zâmbet și bucurie. Femeia, de 1 Martie, simte primăvara și dacă veți privi în jur, veți observa cum încrâncenarea femeii care luptă cu viața s-a transformat în cel mai frumos zâmbet, cum ridurile de pe frunte parcă s-au mai netezit, iar ghiocelul sau Mărțișorul, primit în dar, rivalizează și chiar egalează cea mai frumoasă bijuterie purtată vreodată, pentru că aduce cu el primăvara în sufletul femeii.

Mărțișorul, acest mic și delicat semn de primăvară, e cheia unei porți în spatele căreia primăvara a așteptat cuminte să se deschidă, să poată intra. Mărțișorul este acel obiect micuț, legat cu două fire împletite, înnodate, alb și roșu, care semnifică lupta vieții cu moartea, sănătății împotriva bolii, e o izbândă! Este un semn de respect și admirație și, categoric, motiv de bucurie.

Chiar dacă afară plouă, e frig și bate vântul, de 1 Martie noi vom purta un Mărțișor, ca podoabă, și un Mărțișor, în suflet, ca bucurie și speranță. 1 Martie nu e doar o altă zi, o altă dată în calendar, e momentul în care Natura ne șoptește, poate printre picături de ploaie sau pe o rază de soare…, că se întoarce la noi.

Mărțișorul, 1 Martie, primăvara, motiv, prilej și moment al reîncărcării noastre cu vitalitate, cu energie, cu frumos. De 1 Martie, purtând mărțișorul și deschizându-ne sufletele către primăvară, doamnelor, vom redesena, pe chipul nostru, zâmbetul, cu o peniță înmuiată în primăvara care a umplut, din nou, călimara sufletului nostru.

Vă doresc o primăvară frumoasă, vă doresc să purtați mărțișoare de iubire, cu fire împletite din dorințe împlinite, bunătate, zâmbet și stare de bine!

Lasă un comentariu