Cum ne protejăm cardul bancar de hoţi

Distribuie pe:

Pentru protejarea cardului de credit sau de debit şi a banilor pe care acesta îi conţine, Poliţia Română ne recomandă, pe pagina sa de facebook, să fim foarte atenţi la modul în care folosim aceste instrumente bancare.

În primul rând, Poliţia Română consideră că memorarea numărul personal de identificare (PIN) este foarte eficientă şi sigură, în comparaţie cu notarea acestuia direct pe card sau pe o hârtiuţă ţinută în portofel lângă el.

„În caz de pierdere sau de furt al cardului, anunţaţi imediat instituţia financiară! Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată! Imediat după efectuarea operaţiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur! Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră! Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunaţi la poliţie!", ne sfătuieşte Poliţia Română.

 

Lasă un comentariu