INDONEZIA TRIMITE CONTAINERE DE DEŞEURI ÎNAPOI ÎN FRANŢA ŞI HONG KONG

Distribuie pe:

Indonezia a trimis înapoi în Franţa şi Hong Kong şapte containere de deşeuri importate ilegal, a anunţat un oficial local, în contextul în care ţările din sud-estul Asiei îşi amplifică acest tip de operaţiuni pentru a nu mai fi depozitele de deşeuri ale statelor bogate, relatează France Presse.

Aceste containere conţin deşeuri menajere, deşeuri de plastic şi materiale periculoase, încălcând regulile de import, potrivit serviciilor vamale din Insula Batam, situată vizavi de Singapore.

Mai înainte, un alt responsabil a precizat că cinci dintre containere aveau ca destinaţie Hong Kong-ul, iar celelalte două Franţa.

Autorităţile aşteaptă, de asemenea, autorizaţiile pentru expedierea altor 42 de containere de deşeuri în Statele Unite, Australia şi Germania.

În 2018, decizia Chinei de a opri importul de deşeuri de plastic din întreaga lume a provocat haos pe piaţa mondială a reciclării şi a obligat ţările dezvoltate să găsească noi destinaţii pentru deşeurile lor.

De atunci, cantităţi uriaşe de deşeuri au fost redirecţionate către Asia de Sud-Est, unde capacităţile de reciclare sunt limitate.

La începutul lunii iulie, Jakarta a returnat opt containere în Australia. Iar în iunie, Indonezia a trimis înapoi în Statele Unite cinci containere.

Imagini ale râurilor din sud-estul Asiei, pline de tone de deşeuri şi fotografii cu animale marine găsite moarte, având stomacul plin de plastic, au provocat consternare.

În fiecare an sunt produse aproximativ 300 de milioane de tone de plastic. O mare parte dintre acestea ajung în depozite de deşeuri sau în mare, potrivit Fondului Mondial pentru Natură.

Lasă un comentariu