Si in 2014,
Consumu-i dupa cum ii si„ punga!

Nu putini sunt economistii care
constata ca acum, in 2014,
stagnarea consumului este o
boala periculoasa, deoarece in
jurul consumatorului (populatia,
unitatile bugetare, companiile
lucrative etc.) graviteaza intreaga
economie. Numai ca fiecare isi
rezuma consumul in raport de
venituri, de cat vrea sa economiseasca,
de creditele pe care le
poate obtine de la banci.
Problema e ca, daca romanii nu
au in 2014 mai multi bani pentru a-si
plati sporurile de consum, daca
magazinele, turismul, transporturile,
alte servicii vor continua sa-si piarda
clientela, pentru ca populatiei nu-i
ajung banii, primul care pierde este
bugetul. Fiindca se restrang incasarile
din impozite. Pierde insa
intai si intai PIB-ul, care isi
dobandeste greu sensul real, acela
de furnizor de bunuri si servicii.
De aceea, acum, in 2014, guvernatorul
BNR vorbeste despre
stimularea consumului, repunerea
in drepturi a consumului. Intr-o
ecuatie cu patru obiective: munca,
munca, munca si cresterea cererii
de consum, ca sa ajungem la un
PIB de 4 la suta.
� Usor de spus, mai greu de
realizat!

In materie de "produse alimentare�

"Gustul romanesc
difera foarte mult de retetele din Europa�

Iata o declaratie ce "vine� din partea nu unui
consumator oarecare, ci a purtatorului de cuvant al
Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Alex Jurconi,
preluata de agentiile de presa romane si straine.
Acesta considera ca problemele recente din industria
carnii sau a laptelui au legatura (si) cu faptul ca aceste
ramuri au devenit foarte competitive la nivel european.
"Suntem competitivi. S-au facut investitii majore in
aceste domenii, in ultimii ani, si prin scandalurile
recente se incearca, fireste, intrarea unor jucatori straini
pe piata autohtona�, a spus Jurconi. Mare adevar�
Pe de alta parte, unul dintre secretele succesului
pe piata produselor procesate din carne � crede si
reprezentantul Caroli Foods Group � este gustul
romanesc. "Un brand international nu va face fata in
Romania, nu va avea sanse de a se impune la raft.�
Din experienta mea personala � adauga Adrian
Nicolaescu, reprezentantul Caroli Foods Group �
"gustul romanesc difera foarte mult de retetele din
Europa�, precizand ca, in ultimii ani, grupul a investit
25 de milioane de euro in instalatii si tehnologii care
sa asigure calitatea si siguranta produselor, precum
si protejarea mediului inconjurator. "Faptul ca iti
creste cota de piata intr-un moment in care exista o
criza iti arata ca acel consumator se orienteaza catre
brandurile pe care le stie, care sunt garantate si la
care nu a avut nicio problema. Acest lucru se aplica
acelor producatori care respecta suta la suta
standardele�, a conchis Adrian Nicolaescu.

Lasă un comentariu