Sa fim sanatosi!
FARA INDIGESTIE DUPA MASA DE PASTE

Pentru a avea, cu adevarat,
sarbatori fericite si lipsite de
neplacerile unei mese prea
grele, nutritionistii ne sfatuiesc
sa nu ne lacomim la bucatele
gustoase, pregatite pentru
acest eveniment special, mai
ales daca am tinut post.
Ouale rosii, drobul de miel,
friptura, pasca, salata de boeuf,
sarmalele, cozonacul, vinul si
iepurasii de ciocolata sunt doar
cateva din delicatesele care se
vor afla pe masa de Paste.
"Sarbatoarea de Paste aduce,
nu de putine ori, pe langa
bucuria spirituala, si diverse
afectiuni ale sistemului digestiv,
respectiv indigestie, balonare,
constipatie. Cauza acestora este mancarea in cantitati mari si
grasimile. Pentru a preveni toate aceste neplaceri, recomandam ca
antreurile sa nu contina altceva decat oua si drob, dar si acestea
asortate cu ceapa verde, rosii, salata verde, ridichii sau mustar simplu.
In niciun caz, nu folositi aperitive pe baza de maioneza sau smantana!
De Paste, mielul ocupa un loc de cinste! De acord, dar incercati sa
gatiti pulpa de miel la cuptor, cu legume! Se prepara rapid, este
gustoasa, usoara si sanatoasa. Combinati friptura de miel cu rosii, ardei,
fasole verde, morcov si ceapa. Vitaminele si aromele legumelor vor fi
delicioase. Vinul trebuie sa fie unul usor, eventual combinat cu apa
plata, dar nu cu sucuri acidulate, pentru a evita senzatia de balonare.
Desertul este, in general, cozonacul cu stafide, nuca, rahat, cacao sau
ciocolata. Insa, pentru o digestie buna, aceasta delicatesa ar trebui
facuta in casa. In privinta celorlalte dulciuri (diverse prajituri cu crema
sau frisca), recomandam inlocuirea lor cu o salata de fructe sau cu
inghetata de iaurt, facuta in casa�, ne sfatuiesc nutritionistii.
Poate, nu ar fi rau sa ii ascultam, tocmai pentru a ne bucura de
un "Paste fericit!�.

Lasă un comentariu