Micii romanesti au intrat pe piata europeana!

Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea
Animalelor, din cadrul Comisiei Europene, a aprobat folosirea
bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor romanesti, ceea ce
inseamna ca aceste delicatese au liber pe piata Uniunii Europene.
"Ma bucur ca micii romanesti au intrat in legalitate. Consider ca
specificitatile culturale, traditionale si � de ce nu? � culinare ale
fiecarui stat membru nu trebuie pierdute in procesul legitim de
uniformizare a valorilor europene. Multumim statelor membre si Comisiei
Europene, care au inteles demersul Romaniei�, a declarat, pentru
Agerpres, ministrul roman al Agriculturii, Daniel Constantin.
Reamintim ca, anul trecut, prin intermediul Asociatiei Romane a
Carnii, Romania a solicitat Comisiei Europene ca produsul "mititei� sa
fie inclus in categoria produselor traditionale, dar pana acum aceasta
solicitare nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Lasă un comentariu