Targu-Mures:
SEDINTA
DE CONSILIU MUNICIPAL, CU TRADUCATOR!

Distribuie pe:

Pentru a doua oara consecutiv, consilierii municipali din UDMR au tinut sa isi manifeste dreptul de a vorbi in limba maghiara, in sedinta de joi, 24 octombrie a.c., continuand, astfel, protestul fata de interzicerea etichetelor bilingve din Piata "7 Noiembrie", impartite, fara autorizatie, pentru marfa de pe tarabe.

La inceputul sedintei, consilieri udemeristi si-au expus punctele de vedere in limba maghiara, apoi, si-au tradus spusele si in limba romana, desi presedintele de sedinta, Ionela Ciotlaus, le-a atras atentia ca mai intai ar trebui sa foloseasca limba oficiala a statului, fara sa fie luata in seama. Ba chiar, consilierul Soos Zoltan, care, de altfel, a vorbit doar in limba romana, a explicat ca "aflandu-ne intr-o zona de multiculturalitate, nimeni nu ar trebui sa ne impuna limba in care sa vorbim".

Intrucat sistemul modern de traducere, aprobat de consilierii targumureseni inca din anul 2008, nu a fost nici pana in prezent achizitionat, din cauza crizei financiare, doamna Maria Cioban, secretarul Primariei, a solicitat ca, pentru respectarea legii, sa fie prezent la sedinta un traducator autorizat, din cadrul Primariei, ceea ce s-a si pus, imediat, in practica. Numai ca traducatorul mai mult a incurcat limbile, incat la aproape fiecare fraza trebuia corectat de insisi consilierii tradusi.

Singurul "beneficiu" pentru cei prezenti a fost dublarea timpului pierdut, in detrimentul contribuabililor, care asteapta de la alesii lor solutii, nu lupte de orgolii.

Termenul de solicitare

a ajutorului financiar pentru montarea de microcentrale
a fost prelungit!

Avand in vedere faptul ca sistemul centralizat de termie din Targu-Mures a fost desfiintat, consilierii municipali targumureseni au decis, in sedinta din 24 octombrie a.c., ca termenul pentru solicitarea ajutorului financiar de urgenta pentru instalarea unor surse alternative de incalzire si pentru producerea apei calde sa fie prelungit.

Astfel, familiile cu venituri lunare mai mici de 786 de lei pe membru si persoanele singure cu un venit lunar sub 1.082 de lei au posibilitatea sa solicite, in continuare, la Primarie ajutorul de urgenta de 1.816 lei. "Termenul limita pentru preluarea si solutionarea cererilor este sfarsitul sezonului rece 2013 _ 2014, respectiv 31 martie 2014", se precizeaza in hotararea adoptata de alesii locali.

Pana in prezent, au fost inregistrate 1.181 de cereri, din care au fost aprobate 668 de ajutoare financiare.

Lasă un comentariu