Cum ne conturează grupele sangvine personalitatea?

Distribuie pe:

Grupa de sânge 0, fire activă şi rezistenţă la stres

Purtătorii grupei 0 sunt, în general, persoane solitare, intuitive, independente, organizate şi motivate să-şi atingă scopurile propuse. Persoanele care au această grupă de sânge sunt extrovertite, dinamice, active. Deşi par autoritari şi duri, în realitate sunt sensibili şi romantici. De asemenea, depăşesc cu succes etapele dificile la care sunt supuşi. Sunt lideri în grupul lor, abilitate oferită de dinamismul şi entuziasmul care-i caracterizează. Defectul lor este că admit cu dificultate critica. În viaţa personală sunt foarte impulsivi, se dăruiesc total şi aşteaptă acelaşi lucru de la partenerul de viaţă. Persoanele cu această grupă de sânge reacţionează destul de bine în situaţii de stres, ajutate fiind de un sistem imunitar şi un psihic puternic. Sunt compatibile cu grupele de sânge A şi AB.

Grupa A, persoane perseverente şi ambiţioase

Deţinătorii acestei grupe de sânge sunt persoane deschise, prietenoase, sensibile, inteligente, talentate şi mereu disponibile. De asemenea, sunt profunde în gândire, rezervate şi prudente. Caracteristica lor este perfecţionismul, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Deşi la prima vedere par a fi firi calme, în realitate se consumă mult. Din acest motiv ajung să fie anxioşi şi să clacheze la un moment dat. Pentru că sunt perseverenţi şi ambiţioşi, dau randament maxim. Totodată, au un spirit de observaţie al detaliilor foarte dezvoltat. În ciuda acestor calităţi, pentru că nu au încredere în sine, le lipseşte spiritul de iniţiativă. Astfel, deşi sunt potriviţi pentru funcţii de conducere, vor refuza aceste poziţii, deoarece nu reuşesc să facă faţă situaţiilor limită sau stresante. În viaţa sentimentală sunt discreţi, timizi, romantici, stabili şi demni de încredere, dar evită să facă primul pas. Însă, odată începută relaţia, dau dovadă de multă imaginaţie. Sunt părinţi foarte grijulii şi afectuoşi. Sunt compatibili cu grupele de sânge 0 şi AB.

Grupa B, personalitate puternică şi fascinantă

Aparent, personalitatea indivizilor care au grupa de sânge B este greu de citit. Sunt energici şi creativi. Au un dezvoltat spirit de observaţie şi o putere deosebită de concentrare. Pot derula, profesional, proiecte cu adevărat spectaculoase. Sunt flexibili, nu au idei preconcepute, fiind capabili să lege prietenii sincere. Personalităţi bine ancorate în realitate şi cu principii foarte bine definite, nu-şi lasă viaţa condusă de nimeni şi nimic. Refuză orice tip de autoritate şi sunt împotriva regulilor. De aceea nu pot lucra într-o echipă, ci mai degrabă singuri. Mai mult, au impresia că pot reuşi doar individual. Sunt consideraţi de persoanele din jur firi optimiste şi fascinante. În viaţă sentimentală, cei cu grupă sangvină B au o putere mare de seducţie. Se îndrăgostesc cu uşurinţă, trăiesc clipa, dar nu sunt foarte stabili, schimbând frecvent partenerii. Totul ia o altă turnură în momentul în care îşi întâlnesc jumătatea. Sunt compatibili cu grupele de sânge A şi AB.

Caracteristica grupei AB este dualismul

Sunt persoane caracterizate prin dualism. Personalitatea acestora are două feţe, una deschisă şi surâzătoare, alta aparent flegmatică. Reuşesc cu uşurinţă să-şi construiască o imagine în ochii celorlalţi, de multe ori falsă, pentru a se proteja, fiind foarte abili în a-şi ascunde sentimentele. Trec cu mare uşurinţă de la o extremă la alta. Adesea sunt sufletul petrecerilor, deoarece le plac distracţiile şi schimbările. Au mulţi prieteni, sunt împăciuitori şi militează pentru dreptate. De asemenea, sunt comunicativi şi se adaptează cu uşurinţă oricărei situaţii, reacţionând foarte bine în condiţii de stres. Caracterul lor este uşor influenţabil de anturaj. Sunt artişti desăvârşiţi, foarte diplomaţi şi intuitivi. Firi muncitoare, dinamice, performante şi tranşante când este vorba de luarea unei decizii. Le place să fie apreciaţi şi mereu în centrul atenţiei. Sentimental, sunt nişte idealişti, visători, aşteptând ca celălalt să facă primul pas. Se deschid foarte greu, dar o fac atunci când consideră că se află într-o relaţie. Sunt compatibili cu oricare grupă de sânge.

Lasă un comentariu