EMINESCU, TE IUBIM! (XXVIII) - Pentru onor la Eminescu! (II)

Distribuie pe:

A început „demitizarea" prin mistificare! De ce este Eminescu, pentru cei care vor pângărirea României prin păgânizare, „inamicul public numărul 1"?

 

Motto: „Treptat ies la iveală legături pe care anevoie le-am fi descoperit din frânturile de informații oficiale, ori oficioase ale vremii. Glasul său, unic în concertul politicianismului vremii, trebuia să fie stins. Supăra mult adevărul său, al căutătorilor de absolut! Căci pentru el nu exista adevărul de conjunctură al partidelor, ci doar adevărul nației române pentru care a fost sacrificat, cu tăcuta complicitate a unor personaje malefice". (Academician Zoe Dumitrescu-Bușulenga).

Erijarea contestatarilor în „judecători" pripiți în aruncarea pietrei este „justificată" de tainice ascunzișuri unde se simt ei foarte deranjați! Pe homosexuali îi deranjează că Eminescu a invocat necontenit iubirea curată, sfântă, dintre un bărbat și o femeie… Pe feministe le „doare" că le-a comparat moralmente cu infidela Dalila din textul biblic, dar Eminescu le-a făcut un bine femeilor adevărate când le-a disociat de cele false… Pe sectanți îi deranjează că Eminescu ne-a vorbit despre viața după moarte, cinstind-o totodată pe Maica Domnului nu ca pe o femeie obișnuită, cum zic ei, ci ca pe o Maică Sfântă și pururea Fecioară… Pe ecumeniști îi enervează că a propagat în scrisul său credința adevărată, Ortodoxia, specifică Bisericii strămoșești… Pe închipuiții conducători ai țării îi mustră cu dojana că au vândut străinilor identitatea neamului românesc… Pe străini îi „afectează" că le-a dejucat jaful prin care au ocupat și exploatat averea României… Pe evrei îi „irită" că au fost socotiți niște rătăciți religios, a căror periculozitate mondială reiese din manevrele lor din culise… Pe occidentali îi ofuschează atenționarea lui Eminescu conform căreia Apusul urmărea (ca și azi) subjugarea economică a Răsăritului european, ceea ce înseamnă distrugerea valorilor istorice și religioase… Pe mișeii politici românești îi „incomodează" acuza de a fi aserviți străinilor care ne vor de fapt pieirea neamului (Tăriceanu a făcut ședință de Guvern comună la Budapesta cu ungurii, iar Ponta la Tel Aviv cu evreii, deci nici nu mai este necesară osteneala străinilor de a veni în România pentru noi „directive"!) … Pe intelectualii noștri îi intrigă acuzația de neimplicare demnă în problemele naționale și de promovarea mediatică a unor mediocri și vulgari… Pe tineri îi „ustură" aprecierea cum că sunt needucați și impotenți din punct de vedere moral… Pe profesori îi incomodează sesizarea stării lor de degradare profesională, până la absurda incapacitate de a ști măcar să scrie corect… Și, ca un fel de „răsplată" pentru tăria lui de caracter, în a se opune la toate aceste anomalii, atât de la modă astăzi, Horia Roman Patapievici (directorul Institutului Cultural Român) și europarlamentarul PDL Cristian Preda (consilierul președintelui Băsescu, decorat de acesta cu Ordinul Steaua României în grad de cavaler) s-au dezonorat public prin cererea lor ca Eminescu să fie scos din circuitul informațiilor literare și jurnalistice, ducând mai departe campania începută în anii '80 de fostul rabin șef evreu Moses Rosen (1948-'94)!

Iată pentru ce, stimați cititori, duplicitarii României îl ofensează mereu și mereu pe cel care, toată viața sa, a fost și va rămâne un exemplu de intransigență în a delimita binele de rău… Da, Eminescu a trăit în sărăcie, a suferit din dragoste pentru români și România cât nimeni altcineva, a fost batjocorit, a fost ucis spiritual înainte de moartea biologică, a vrut să fie înmormântat cum nu se poate mai simplu, dar: L-a mărturisit pe Dumnezeu, pe Maica Domnului, pe Îngeri și pe Sfinți, precum un binecuvântat Luceafăr care a strălucit pentru o „clipă" pe cerul suferințelor noastre naționale, dorită de el a dăinui veșnic…

ATENȚIE, POPOR! Pentru ONOR LA EMINESCU, români, cu inimile noastre Sus, îngenuncheați fiind la Crucea Celui Răstignit, să mulțumim Domnului pentru lumina ce a revărsat-o Eminescu în lume și pentru demnitatea făcută de el neamului nostru românesc…

P.S. Bucuros de faptul că tot mai mulți români îi scriu versurile pe crucile din cimitire, dar și trist că o puzderie de impostori urcă pe „umerii" lui Eminescu, în iluzia că și ei ar fi niște giganți, fără a-i promova însă concepțiile, vă prezint versurile primite „în ultima secundă" de la o admiratoare a marelui poet, excelenta elevă sărmășeană Rafaela Sas, actualmente studentă la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca: „ O stea a poeziei ești, / Ai fost și vei rămâne, / Un geniu-al țării Românești / Recunoscut în lume (…) // N-ai căutat s-ai faimă / La bogății nu ai sperat, / Dar la iubire-n taină / Mereu ai cugetat. // Și ce e pur tu ai iubit / Și-ai prețuit frumosul / Și-n suferință de-ai trăit / Aflatu-ți-ai tot rostul. // Tu n-ai plecat, nici n-ai murit, / Așa cum zice lumea, // Căci al tău glas din poezii / S-aude viu și-acuma…"

(sfârșit)

Lasă un comentariu