Domeniile profitabile…

Distribuie pe:

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), în anul trecut, cel mai profitabil sector de activitate din economia națională s-a dovedit a fi comerțul cu ridicata, excluzând de aici comerțul cu autoturisme și motociclete, domeniu care, în 2013, a generat un câștig net de 8,6 miliarde lei. Acest lucru a fost explicat prin aceea că este domeniul prin care trec toate mărfurile atât la intern, cât și la extern.

Pe poziția a doua în clasamentul profitabilității domeniilor de activitate s-a situat extracția de petrol și gaze, cu un profit total brut de aproape 7 miliarde de lei. Locul al treilea este ocupat de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă, și aer condiționat, domeniu în care firmele au reușit să obțină un profit total de circa 5,7 miliarde de lei, conform sursei citate.

O veste bună este și aceea că revin pe val construcțiile, care cu un profit brut în 2013 de 2,65 miliarde de lei ocupă poziția a șasea în clasamentul analizat. Asta după o cădere îndelungată.

Lasă un comentariu