,,COPILĂRIA - O LUME FERMECATĂ" CONCURS NAȚIONAL CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ – EDIȚIA a V-a

Distribuie pe:

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia, reprezentând vârsta inocenței și a candorii, este un tărâm magic. Nu știm când și unde începe și nu știm când și unde se termină. Ne trezim doar că nu mai suntem copii, că am ieșit din copilărie, uneori fără să o fi trăit pe deplin. Copilăria este o lume fermecată, duioasă, dulce, lină, în care orice se poate întâmpla. Din fericire există pe lume COPILĂRIA. Ea este vârsta marilor superlative pe care le merită viața, vârsta celei mai pure sincerități, a celei mai depline libertăți, vârsta viselor fără graniță, vârsta care trăiește prin flori și se exprimă prin exclamații, vârsta în care toți suntem frumoși.

În derularea acestui proiect am pornit de la premisa că progresul omenirii nu este posibil fără activitatea creatoare, practică a fiecăruia dintre noi. Am considerat că este necesar să dezvoltăm și să valorizăm potențialul creator al elevilor, să le stimulăm aptitudinile, nu numai prin activitățile de la clasă, ci și prin participarea lor la un concurs de creație care să le solicite rezolvarea unor sarcini de lucru incitante, neconvenționale, care să facă apel la imaginație, să le stimuleze curiozitatea, spiritul critic și de observație.

Obiectivul general al concursului este: afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic și creativ al elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Ne-am bucurat să constatăm, an de an, că numărul colegilor și al elevilor care doreau să se implice în acest proiect devenea tot mai numeros.

Proiectul a demarat în anul 2010 la nivel județean, apoi regional, devenind anul acesta, la a V-a ediție, național cu participare internațională. Ediția a V-a a concursului s-a desfășurat pe o perioadă de 9 luni, timp în care acesta a fost pregătit și apoi popularizat în publicații și pe internet, la cercurile pedagogice ale învățătorilor, profesorilor de desen, de educație tehnologică, de informatică. La finalul perioadei de înscriere și trimitere a lucrărilor (1-25 mai 2014) am constatat participarea unui număr de 260 de cadre didactice și a 710 elevi din 28 de județe ale țării, din Municipiul București, din Republica Moldova și din Germania. Expoziția amenajată în data de 1 Iunie a constituit nu doar o finalitate a concursului, ci și un eveniment adus în dar copiilor de ziua lor. La festivitatea de premiere, care s-a desfășurat în 2 iunie, au participat elevi de la școli din oraș, dar și din Tg.-Mureș și din comunele vecine Reghinului. Juriul a acordat pe secțiuni (desene, colaje și desene pe calculator), dar și pe nivele de clase: premii, mențiuni, diplome de participare.

Prin obiectivele propuse și finalitățile obținute, concursul a constituit un pas înainte în promovarea interdisciplinarității, în depistarea și cultivarea talentelor, în dezvoltarea gustului artistic, a creativității. Apreciem receptivitatea și colaborarea conducerii școlii, a partenerilor: Clubul Copiilor Reghin, Biblioteca Petru Maior și Casa de Cultură a tineretului ,,George Enescu, a colegilor din comitetul de organizare și a unui număr mare de elevi, care s-au implicat în finalizarea cu succes a acestui proiect.

Le mulțumim tuturor participanților și pe această cale, în mod special, copiilor, ei fiind creatorii, eroii și beneficiarii acestui proiect, cu speranța unei bune colaborări la ediția viitoare.

Prof. înv. Primar Bogdan Lilioara,

Prof. ing. Halați Maria, Școala Gimnazială ,,Florea Bogdan", Reghin

Lasă un comentariu