Dragă mureșeanule,

Distribuie pe:

Asistăm în aceste zile la una dintre cele mai murdare campanii electorale din ultimii ani, cu minciuni grosolane scrise pe toți stâlpii („Doar Ponta a scăzut taxele", de exemplu) și atacuri la adresa contracandidatului Klaus Iohannis din ce în ce mai josnice, așa că m-am hotărât să nu mai stau deoparte.

Nu sunt membru de partid, nu am în spate vreun mogul și nici vreun serviciu secret. Sunt un român preocupat de viitorul meu, plătitor de taxe și de TVA, ignorat de politicieni și urât de guverne.

Exact ca dumneavoastră.

Iohannis, ca primar al Sibiului, patru mandate la rând a fost ales de sibieni cu: 69,18% din voturi în 2000, 88,7% în 2004, 83,2% în 2008 și 77,9% în 2012. Chiar dacă a fost ales din partea Forumului Democrat German, o forță politică minoritară, a știut să găsească un consens politic, a administrat exemplar Sibiul, fără blocaje și scurgeri de buget.

De ce nu i-am acorda șansa să transforme România, așa cum a făcut cu Sibiul?

Știu, Klaus nu este nici vorbăreț, nici de gașcă. Nu-i plac băile de mulțime, nici pupatul de moaște. Nu-și face poze cu vedete și nici nu se afișează ostentativ la meciuri de fotbal. Dar nu asta avem nevoie de la Președintele țării. Avem nevoie de un om neșantajabil, cu o reputație bună, care nu stârnește pufnituri de râs printre partenerii politici internaționali.

Acum, însă, trăim un moment istoric, prinși la marginea războiului din Ucraina și, mai mult decât niciodată, trebuie să fim conștienți că cine este acum la cârma țării va decide viitorul României pentru următorii 15-20 de ani.

Sper să ne vedem duminică, 16 noiembrie, la secția de votare și să ne zâmbim complice că după 25 de ani de la Revoluție am dat împreună lovitura fatală regimului comunist din România. Îl citez chiar pe Victor Ponta care a spus în urmă cu două luni în congresul PSD: „Dacă nu câștigăm prezidențialele, scapă cine poate!"

Vă mulțumesc dacă ați reflectat măcar un minut la vorbele acestei scrisori.

Lasă un comentariu