Presa FADERE

Distribuie pe:

FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, salută alegerea domnului Teodor Meleșcanu în funcția de Ministru al Afacerilor Externe din România. Experiența domniei sale în zona diplomatică sper să fie suficientă ca să găsească soluțiile necesare ca duminică, 16 noiembrie, românii din diaspora să poată vota.

Solicit Domnului ministru, Teodor Meleșcanu, să deschidă imediat un dialog cu liderii comunităților românești din diaspora pentru ca ei împreună cu ambasadorii români să sugereze locurile unde ar trebui înființate secțiile de vot și, de asemenea, să intermedieze aprobările în cadrul primăriilor locale unde sunt comunități mari de români.

Solicit, de asemenea, tuturor liderilor comunităților românești din diaspora, președinți de asociații românești, preoți, pastori sau simplii români care aparțin unor comunități de români mari și nu au secții de vot să trimită imediat o solicitare către FADERE pe adresa votcurat@gmail.com. Vom centraliza toate aceste solicitări și i le vom trimite către MAE.

Mi-ar plăcea ca lipsa de timp să nu fie o scuză invocată de noua echipă MAE, în așa fel încât să nu se creeze logistica necesară desfășurării corecte votului în diaspora: a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE - Federația asociațiilor de români din Europa.

Federația asociațiilor de români din Europa

Lasă un comentariu