Miniștrii de externe rus și ungar vor avea o întrevedere la Moscova, în data de 19 noiembrie

Distribuie pe:

Ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va avea în 19 noiembrie, la Moscova, o întrevedere cu ministrul de externe și pentru comerț exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Aleksandr Lukașevici, informează agenția de presă TASS.

„În timpul consultărilor vor fi analizate starea și perspectivele relațiilor bilaterale, proiectele economice comune care sunt prioritare, vor fi confruntate pozițiile pe marginea problemelor de actualitate ale agendei regionale și europene", a subliniat diplomatul rus.

Potrivit lui Lukașevici, „relațiile ruso-ungare se construiesc pe o solidă bază de pragmatism sănătos, ținând cont de interesele reciproce ale părților și se dezvoltă ascendent, având un important potențial de dezvoltare".

Principalii vectori ai cooperării bilaterale au fost conveniți în timpul întrevederii dintre președintele rus Vladimir Putin și premierul ungar Viktor Orban, desfășurată în 14 ianuarie anul curent, precizează agenția de presă rusă.

Lasă un comentariu