CONSUMUL DE PEȘTE, EFICIENT ÎN PROTEJAREA AUZULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii de la „Brigham and Women's Hospital" din Boston, citați de descopera.ro, susțin că un consum regulat de pește protejează și împotriva pierderii auzului provocat de îmbătrânire.

„Studiul nostru s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice și bărbaților. Cercetarea a durat circa 20 de ani și a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relație cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauze traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vârstă.

Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănâncă de cel puțin două ori pe săptămână orice fel de pește prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul față de cele care consumă pește rar sau deloc.

Consumul regulat de pește permite prevenirea tulburărilor auditive legate de îmbătrânire și, în orice caz, întârzierea declanșării sau atenuarea amplorii fenomenului. Crustaceele joacă același rol", explică oamenii de știință. 

Lasă un comentariu