BURLACII, VICTIME ALE ZESTREI LOR GENETICE

Distribuie pe:

 Oamenii de știință de la Universitatea „Peking" din Beijing (China), citați de descopera.ro, susțin că burlacii sunt victime ale zestrei lor genetice, o anumită genă împingându-i pe aceștia spre riscul de a rămâne singuri, cu 20 la sută mai mult decât alți semeni de aceeași vârstă, care își întemeiază familii.

„În studiul nostru, am analizat mostre de ADN provenite de la 600 de studenți, cercetând în mod special gena 5-HTA1, care se poate prezenta în două versiuni diferite (numite alele): G sau C. Aproximativ 60% dintre studenții cu versiunea G erau singuri, față de numai 50% dintre cei cu versiunea C, diferența neputând fi atribuită niciunei alte cauze decât nivelului mai scăzut de serotonină, care influențează probabilitatea găsirii unui partener, inclusiv înfățișarea și starea materială.

Elementul-cheie al diferenței este activitatea genei la nivelul creierului. Persoanele cu versiunea G produc mai puțină serotonină, o substanță implicată în starea de spirit și sentimentul de fericire. Se cunoștea deja faptul că persoanelor cu această versiune a genei li se pare mai greu să se apropie de alții. În plus, era mai probabil ca ele să fie nevrotice și să sufere de depresie.

Întrucât pesimismul și nevrotismul dăunează formării, calității și stabilității relațiilor, legătura dintre existența alelei G și tulburările psihice, la persoanele care poartă această versiune a genei, poate reduce oportunitățile de a întâlni potențiali parteneri și poate duce la eșecul relațiilor", afirmă cercetătorii. 

Lasă un comentariu