Vârsta „datornicului mediu"? 41 de ani…

Distribuie pe:

După cum rezultă dintr-un sondaj online comandat de firma de colectare creanțe KRUK Internațional, „datornicul mediu" este bărbat și are 41 de ani. De ce este „datornic mediu"? Întrucât nu-și mai poate plăti datoriile la bănci pentru credite de consum sau ipotecare luate în perioada în care avea un venit mai mare și credea că viața pe datorie o să-i asigure un trai mai bun. Pentru că frigiderul, aspiratorul, vacanțele, plasma sau mașina în rate l-au adus azi în situația de a fi dat exemplu ca „datornicul mediu", ne spune sursa citată.

Vârsta medie a debitorilor cu creanțe active în primul semestru 2014 este de 41 de ani. Aceasta nu variază mult în funcție de regiunile geografice, vârsta medie cea mai ridicată se înregistrează în Oltenia, 41,7 ani, iar Transilvania este regiunea cu cea mai mică vârstă medie, 40,4 ani. Cele mai multe persoane cu datorii active în această perioadă sunt cei cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, aproximativ 33% din total, iar cei cu vârste între 41 și 50 de ani reprezintă 24%.

Conform datelor BNR, restanțele la credite totalizau 27 de miliarde de lei, circa 6 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a acestui an.

Lasă un comentariu