Conferință Județeană “Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea!”

Distribuie pe:

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru - în calitate de Autoritate de Management a Programului “Regiunea Centru” 2021-2027 - a pus în dezbatere publică primele ghiduri de finanțare din cadrul acestui program regional și a publicat, recent, Calendarul orientativ privind lansările de apeluri de proiecte, pentru perioada ianuarie - iulie 2023, conform căruia, în prima jumătate a acestui an, se vor lansa 15 apeluri de proiecte aferente celor 8 Priorități ale Programului, în valoare totală cumulată de aproape un miliard euro.

În acest context, până la jumătatea lunii aprilie, ADR Centru - cu sprijinul Consiliilor Județene din Regiunea Centru - organizează o suită de întâlniri de lucru cu reprezentanții mediului public și ai mediului privat, pentru a informa categoriile interesate de publicul țintă din Regiunea Centru despre oportunitățile de finanțare cu resurse europene, în actuala perioadă de programare europeană.

Ieri, 5 aprilie, în Sala de Conferință a IncubCenter din Târgu Mureș, a avut loc conferința Județeană cu tema “Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea!”, eveniment important pentru dezvoltarea mediului de afaceri local.

“Mă bucur că ne întâlnim și în acest context și am ținut foarte mult să fiu prezentă aici, alături de dumneavoastră, pentru că ne așteaptă o perioadă provocatoare, o perioadă interesantă și chiar dacă vremurile sunt destul de complicate cred, așa cum s-a subliniat aici foarte bine, prin viziune, echipă și adaptabilitate. Putem și suntem capabili, împreună, autorități locale și mediu privat, să întărim județul nostru. Guvernul României a demonstrat că prin măsurile pe care le-a luat și le ia susține mediul privat. Și este firesc să facă acest lucru pentru că accentul trebuie să fie și pe mediul privat. Un mediu privat puternic înseamnă și un județ puternic, iar județul Mureș are, în continuare, o foarte mare deschidere și o foarte mare capacitate de a se dezvolta. Vă felicit pentru că rezistați și pentru modul în care vă conduceți bussines-urile și întoarceți, la rândul dumneavoastră, în comunitate ceva din afacerile dumneavoastră private”, spunea, în deschiderea evenimentului, Mara TOGĂNEL, prefectul Județului Mureș.

B.O,

Lasă un comentariu