Consilieri locali mureșeni, declarați incompatibili

Distribuie pe:

Agenția Națională de Integritate (ANI) a declarat, în ultima săptămână, doi consilieri locali mureșeni ca fiind incompatibili.

Este vorba despre Toth Tivadar, consilier local în cadrul Consiliului Municipal Sighișoara, și despre Simion Dan Dumitru, consilier local în cadrul Consiliului Orașului Iernut.

Toth Tivadar este acuzat că: „În calitate de consilier local, a participat la adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Municipal Sighișoara, în baza cărora Fundația Cultural-Științifică Gaudeamus din Sighișoara (fundație la care Toth deține interese prin intermediul membrilor de familie) și Clubul Sportiv „Spartacus" Sighișoara (club sportiv al cărui președinte este Toth) au beneficiat de ajutor financiar din partea municipalității, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) și f) din Legea nr. 393/2004".

Pe de altă parte, Simion Dan Dumitru s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât „societatea comercială în cadrul căreia deține funcția de administrator, iar soția acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat, la data de 22 iunie 2011, un contract de servicii cu Primăria orașului Iernut, având ca obiect prestarea serviciilor de medicina muncii. De asemenea, Simion Dan Dumitru a încălcat și regimul juridic al incompatibilităților aplicabil managerilor de spital, întrucât, în perioada 8 octombrie 2004 - 2 decembrie 2013, perioada deținerii funcției de director al Unității de Asistență Medico-Socială Iernut, a deținut simultan și funcțiile de administrator la două societăți comerciale (în perioada 8 octombrie 2004 - 2 decembrie 2013 și 14 iulie 2010 - 2 decembrie 2013); titular al Cabinetului Medical Individual „Dr. Simion Dan Dumitru" (în perioada 8 octombrie 2004 - 2 decembrie 2013); consilier local în cadrul Consiliului local al Orașului Iernut (în perioada 20 iunie 2008 - 2 decembrie 2013). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, precum și dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din Legea nr. 95/2006".

ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate și drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris). 

Lasă un comentariu