„DISPREȚ... minoritar!"

Distribuie pe:

„Când măgarul a dat lovitura de picior leului murind, nu era întâia-și dată. De atâtea ori leul nu-l ținuse în seamă și uitase de dânsul, pe când măgarul ținuse minte".

Nicolae Iorga (1871-1940) - cel mai mare istoric român

***

„TOT CEEA CE DEPĂȘEȘTE STRICTUL NECESAR IMPLICĂ VULGARITATE ȘI DISPREț PENTRU CEILALțI".

Teodor Mazilu (1930-1980) - scriitor

***

„DISPREȚUL" este ca biciul: suprimă pe mulți, revoltă pe unii și preface pe alții în dușmani ascunși, dar neiertători.

Adina Olănescu (1860-1907)

***

P. S. În urmă cu 4 ani am cunoscut un secui catolic din județul Covasna, și de atunci am rămas prieteni: eu am fost acasă la el, iar el a venit la mine la Sărmașu. Foarte multe ore din nopțile de tratament le-am petrecut învățând unul de la celălalt foarte multe lucruri. Când am ajuns la problemele reale dintre români și maghiari, le-a văzut ca un bun creștin cu excepția că „Vadim Tudor era omul lor de moarte". El provine dintr-o comunitate de peste 6.000 de secui catolici și reformați, care cu toții susțin în cor că noi românii suntem ocupanții lor. Am încercat să-i explic de demnitatea creștină, dar pe moment nu și iar nu... ei erau dintotdeauna acolo. L-am văzut totuși abătut în urma discuției. Dimineața, la prima oră vine și-mi spune: „Părinte Ilie! N-am putut să dorm azi noapte. Aveți dreptate: noi secui am fost aduși aici pentru a păzi granițele luate samavolnic de unguri". Ne-am sărutat creștinește, fericiți că Domnul Adevărului este adevăratul Creator de pace și dreptate.

Minoritatea udemeristă și nu în totalitate frații creștini unguri au un dispreț fantastic față de tot ce este românesc. Mint cu nerușinare și manipulează pe „cozile de topor" români cum vor ei. Iată că vor să iasă de la guvernare! De ce oare? Simt că se apropie un nou început? Sperăm în noul președinte care a spus că va da minorității maghiare exact ceea ce au și celelalte minorități. Așa este drept și cinstit. Sperăm să nu fim dezamăgiți fiindcă vedem în dl președinte Johannis un om drept, cinstit și echidistant. POPOR ROMÂN! Foarte mulți dintre noi doresc reabilitarea situației grele a poporului nostru și în special spectrul politic, principalul vinovat. Sunt păreri și păreri. Două sunt cele mai importante, după cum reiese din înțelepciunea populară: averea nejustificată a marilor jefuitori să fie confiscată, iar infractorii să nu fie închiși, să fie lăsați liberi să creeze posibilități financiare. Pragul electoral să fie ridicat la 15% și astfel se termină cu tot felul de „partiduțe fosile" și cu problemele politice etnice (a se vedea aici răul făcut de asociația udemeristă prin disprețul afișat față de România).

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu