Ținuturile nebănuite ale cărții

Distribuie pe:

O carte te poate îmbogăți spiritual, îți poate marca felul de a fi, chiar felul de a ,,FIINțA''. Pornind de la aceste considerații, cercul de lectură și-a propus să desfășoare o serie de activități care să răspundă actualelor nevoi ale educației, dar și nevoilor individuale ale elevilor noștri. Dintre activitățile pe care le-am desfășurat în cadrul cercului de lectură „ținuturile nebănuite ale cărții" se numără: excursia tematică „Pe urmele lui T. Arghezi și I.L. Caragiale", la care au participat 30 de elevi din clasele a VII-VIII-a, care a avut loc în luna octombrie.

În 2 decembrie 2014, ora 15, elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, secțiile română și maghiară, 48 de elevi, ne-au impresionat cu prezentarea operelor citite „Cartea care m-a atins cu o filă și a cerut să fie citită": Mark Twain, Jules Verne, J.R. Tolkien „Stăpânul Inelelor", Duiliu Zamfirescu „Viața la țară", M. Eminescu „Cezara", M. Sântimbreanu, Alexandre Dumas etc.

Elevii au fost răsplătiți cu diplome. Felicitări tuturor celor care au participat!

Dorim ca lectura să nu fie doar o competență dobândită într-un cadru instituționalizat, o activitate școlară obligatorie. Ea poate fi percepută și ca o plăcere. Suntem optimiști, dar și convinși că prin metode și mijloace adecvate vom putea resuscita în elevii noștri dorința de a citi… măcar o carte pe lună!

Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe" Sângeorgiu de Mureș

Lasă un comentariu