SĂRBĂTORIREA ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI LA SÂNGEORGIU DE PĂDURE

Distribuie pe:

Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorghe" Sângeorgiu de Pădure a organizat joi, 27 noiembrie 2014, o amplă manifestare culturală care a marcat cei 96 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 și Ziua Națională a României.

Sărbătoarea a fost onorată de prezența d-lui viceprimar Tar Andras, a d-lui Bradi Valerian, preot-paroh al Bisericii Ortodoxe Române, și a d-lui Toth Domokos, director al Liceului Tehnologic „Sfântul Gheorghe" din Sângeorgiu de Pădure.

Sutele de elevi, părinți, profesori au asistat la o veritabilă lecție de istorie despre idealul de unitate al românilor prin prezentarea oferită de d-na prof. Muica Doina. Au urcat apoi pe scenă copiii de la Grădiniță cu Program Prelungit, coordonați de d-na educatoare Furdui Gabriela, care au recitat poezii patriotice. Elevii claselor I-IV au prezentat un montaj literar și dansuri populare românești, maghiare, săsești și țigănești sub îndrumarea învățătoarelor Bradi Letiția, Oprea Simona, Dan Aurelia și Ilyes Mariana. Muzică populară și patriotică au interpretat elevii claselor VIII-IX, dirijați de d-na prof. Bereczki Klara. Momente de dans modern au prezentat trupele Mini dance, Dark girls și elevii Chereches Denisa cu Tar Szilard, sub îndrumarea instr. Chereches Corina, Suto Nora și prof. Nagy Monika. Elevii claselor a VIII-a B și C - diriginți Gaspar Annamaria și Kovacs Tunde- au prezentat o suită de dansuri populare maghiare, iar dansuri populare românești au interpretat elevele școlii coordonate de d-na Chereches Corina. Un colaj de cântece și poezii patriotice a fost prezentat de elevii claselor V-VIII, pregătiți de prof. Dan Mihaela, iar elevii clasei a IX-a A, pregătiți de prof. Tirlea Alina, au interpretat sceneta Moș Ion Roată și Unirea. Un scurt recital de șlagăre internaționale au cântat la orgă elevii Maksai Szilard și Gyorfi Daniel.

Spectacolul deosebit de reușit al celor peste 140 de elevi care au urcat pe scena Căminului Cultural a fost încheiat de recitalul d-nei Leontina Pop, primită cu multă căldură de fiecare dată la Sângeorgiu de Pădure. Cântecele patriotice și colinzile i-au însuflețit pe cei aflați în sală, care au cântat împreună și s-au bucurat de momente înălțătoare.

Datorită eforturilor Primăriei, Consiliului Local și sponsorilor, fiecare elev participant la activitățile organizate a primit dulciuri, iar spectatorilor li s-au oferit stegulețe tricolore.

Activitățile dedicate Zilei Naționale s-au încheiat în data de 1 Decembrie, cu un Te-Deum oficiat de pr. Bradi Valerian și prin depuneri de coroane la Troițele eroilor amplasate în curtea Bisericii Ortodoxe Române și în Parcul central din oraș.

Mulțumim Primăriei, Consiliului Local, tuturor profesorilor și elevilor Liceului Tehnologic „Sfântul Gheorghe" Sângeorgiu de Pădure, părinților și locuitorilor orașului, colaboratorilor care au contribuit la reușita manifestărilor.

Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorghe" Sângeorgiu de Pădure

Lasă un comentariu