Aproape 750 de persoane fără venit din mediul rural pot urma cursuri de calificare

Distribuie pe:

Aproape 750 de persoane fără venit din mediul rural au posibilitatea să urmeze cursuri de calificare în profesii cu extindere pe piața muncii din UE, precum îngrijitori copii sau bătrâni la domiciliu, ospătari, dar și cursuri pentru deprinderea unor competențe informatice și antreprenoriale, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de peste 15 milioane lei.

Administratorul grupului de firme care a inițiat acest proiect social, George Enescu, a declarat marți, la o conferință de presă, că la aceste cursuri pot fi înscriși și oameni care lucrează în agricultura de subzistență, iar proiectul mărește șansele acestora să fie angajați pe piața muncii.

„Cei care se înscriu la cursurile noastre participă la un program integrat, deoarece vor fi consiliați, formați profesional și îndrumați să intre pe piața muncii. Avem obligația să le căutăm locuri de muncă în cadrul proiectului, organizăm patru burse de locuri de muncă pentru acești oameni", a precizat Enescu.

Cursurile se adresează persoanelor fără venit din București și județele Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Prahova.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, participanții vor primi pe toată perioada cursurilor și o susținere financiară de 10 lei/oră, suma totală pe cursant ajungând la circa 360 lei. Proiectul „Acțiuni strategice pentru dezvoltare strategică" a început în luna martie și se va derula timp de 18 luni, până pe 27 septembrie 2015. El este inițiat și susținut la nivel transnațional de grupul Bit din Austria, cu filiale în Germania, Elveția, Cehia, Polonia.

Cei care s-au înscris la aceste cursuri sunt în general tineri care nu au găsit ofertă de muncă și nu trăiesc decât cu ajutorul social acordat de autorități, arată inițiatorii.

Lasă un comentariu