TÂRNĂVENI - SPECTACOL EXTRAORDINAR, CONCERTUL DE COLINDE, PRICESNE ȘI OBICEIURI DE IARNĂ „FLORI DALBE"

Distribuie pe:

Duminică, 14 decembrie 2014, cu începere de la ora 16.00, Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu" va fi gazda unui adevărat regal muzical cu melodii de succes din muzica populară și religioasă, colinde și pricesne de o rară frumusețe, autori celebri sau mai puțin cunoscuți, ingrediente ce garantează reușita unui spectacol de mare valoare, în care se combină colindul tradițional cu cântecul popular, într-o derulare benefică pentru publicul spectator, pricesnele făcând parte din creația oamenilor din satele transilvane.

Sărbătorile de iarnă și de Sfântul Crăciun, apă bună pentru suflet, au un farmec aparte în Târnăveni, satele și comunele de pe Târnava Mică, unde localnicii păstrează tradiții vechi de sute de ani, ne încarcă cu energie, ne determină să iertăm, să fim mai buni, deși ar trebui să fim așa tot timpul.

Avem stabilită o taină a Crăciunului pe care o cunoaștem și o putem simți prin obiceiuri, colinde, veselie și prin felul în care alegem de fiecare dată să prețuim aceste clipe minunate.

Participă: Corul Protopopiatului ortodox Târnăveni, Grupul „MUREȘENCELE" - Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Grupul „COLINDĂTORII" - Mihai Petreuș, Eugen Pistol, Gheorghe Lascoi, Grupul „JUNII CETĂțII" Rupea, Grupul „DOR SOLOVESTREAN" Solovăstru, Grupul „PE ULIțA SATULUI" Bia, Grupul „DATINI" Bazna, Grupul „SÂNCELENI" Sâncel, „JUNII TÂRNAVEI" Târnăveni.

Realizator: IOAN BURDULEA, artist amator, interpret, crainic sportiv de Radio și TV, sunt doar câteva din calitățile care îl definesc ca o personalitate complexă și demnă de tot respectul nostru, contribuind la ridicarea prestigiului municipiului Târnăveni. Toată stima pentru acesta, care prin pasiune și dedicație față de muzică și actul cultural a patru decenii, în vremurile instabile în care trăim, găsește încă puterea de a oferi prin cântăreți și formații celebre spectacole de vis agreate întotdeauna de spectatori.

Felicitări Primăriei, postului de televiziune TS-AȘ și Casei de Cultura „Mihai Eminescu", organizatorii acestui eveniment de mare cultură, frumusețe și încântare.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Se pot face donații de către binevoitori pentru copiii suferinzi de leucemie.

Lasă un comentariu