„ATLANTIDA... vieții noastre" (II)

Distribuie pe:

Vorbim de globalizare, de dispariția statelor și a granițelor dintre ele, de o lume care să semene cu o turmă fără staule și garduri între ele, dar constatăm că în multe-multe cazuri sunt ziduri de netrecut între părinți și copii, între frați între soți! Ne batem cu pumnul în piept că respectăm drepturile omului, dar legalizăm avorturile și aruncăm la tomberon milioane de copii nevinovați, în schimb, recunoaștem ca legale „căsătoriile" între persoane de același sex, ucidem pe aceia care nu sunt de aceeași religie, limbă, etnie și culoare cu noi. Interzicem religia în școli, fiindcă, vezi Doamne, o fetiță din Buzău e terorizată când vede o icoană pe peretele clasei, dar încurajăm mascaradele de halowen, valentine's day, educația sexuală încă din grădiniță.

Vedem bine că atmosfera ne este supraîncărcată cu otrăvuri de tot felul, că stratul de ozon și cantitatea de oxigen scade constant, dar tăiem în mod inconștient plămânii Pământului, adică pădurile. Sunt pline rafturilor magazinelor alimentare și tarabele piețelor cu produse otrăvite de tot felul de chimicale, care le cresc forțat, le coc, le fac rezistente, să nu le mănânce viermii, dar lăsăm pământurile noastre nemuncite, acelea de pe care am putea să ne producem o bucată de mâncare cât de cât mai curată. Pușcăriile sunt arhilpline, ca și cârciumile de altfel, dar bisericile sunt tot mai goale. Cartea a devenit cenușăreasa vremii noastre, iar toată „cultura" și „educația" ne-o facem de la televizor, de la internet. Ne plângem că se abat asupra noastră atâtea și atâte acatastrofe naturale, precum inundații, erupții vulcanice, cutremure, furtuni, și câte și mai câte alte semne de la Dumnezeu.

Și-a întors fața de la noi, dar nu suntem în stare să-I acordăm lui Dumnezeu câteva minute pentru o rugăciune. Ne plângem că Dumnezeu nu ne mai iubește, dar nu suntem în stare să ne împăcăm cu frații noștri, cu părinții, cu soțul, cu soția, vecinul, colegul etc. Sunt copleșiți judecătorii de atâtea procese, de atâta ură și încrâncenare ce există între oameni, dar ne batem cu pumnul în piept că suntem fiii lui Dumnezeu, creștini botezați. Se depun mărturii mincinoase, se falsifică acte, corupția este peste tot și nedreptatea e la ea acasă. Alții, de alte religii, produc acte teroriste, distrugând nenumărate vieți omenești, pentru a fi primiți într-un rai în care li se pun la dispoziție câteva zeci de fecioare! Analfabeți cu tupeu învârtesc banii cu lopata, în timp ce intelectualii de elită își permit cu greu să cumpere o carte. Spre vârfurile piramidelor sociale se înghesuie atâția infractori, incompetenți și corupți, în timp ce oamenii capabili sunt împinși tot mai la marginea societății. Radiografia ar putea continua.

Suntem, într-adevăr, buni administratori? Nu cumva suntem pe urmele Atlantidei? Dacă îl vom administra cu aceeași inconștiență, fără frică de Dumnezeu și respect față de oameni, cu siguranță da. Dumnezeu ne-a dat minte, ne-a dat voință, ne-a dat sentimente, ne-a dat libertate. De noi depinde cum le folosim spre a face din Pământul acesta un colț de rai în Univers, ori pentru a face un iad.

P.S. La această Atlantidă, face referire părintele Arsenie Boca când ne spune să ... fim cu luare aminte, din moment ce avem cu toții minte!

Un „fripturist gazetoid", zice-se, de pe meleagurile noastre, minte cu televizorul tot poporul, aproape în fiecare seară, spunând că „biserica în frunte cu popii" ei au votat cu actuala putere. Ei! Eu vă pot spune că acest „coate goale, mațe fripte" (să-l parafrazez pe „gazetoidul" care nici nu merită să-i dau numele), minte și dezinformează toată țara. Înainte de alegeri am fost la București unde m-am întâlnit cu colegii de facultate după 35 de ani, după care am plecat în Moldova la Cuvioasa Paraschiva. Nici un coleg preot nu a spus că ar fi primit îndrumare de la ierarhul lui, pentru a vota cu un favorit al Bisericii; din contră am constatat că 80 % din preoții din toată țară, cu care am discutat, l-au votat pe actualul președinte „ales". Noi vă înțelegem „ratingul" pentru care mințiți..., dar nu înțelegem ce rău va făcut „țARA și DUMNEZEU?" Vă ajută să deveniți mai luminați și mai cinstiți „Sfântul Ardealului": „CINE ARE MINTE SĂ IA AMINTE!"

 „1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu