ZEAMA DE VARZĂ (MOAREA), UN EXCELENT DETOXIFIANT

Distribuie pe:

Până ce vom mânca delicioasele sarmale gătite de Crăciun, putem folosi pentru detoxifierea organismului delicioasa zeamă de varză (adică, moarea, pe limba noastră, a ardelenilor), un extract sută la sută natural din varză murată, îmbogățit cu fermenți și enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături și sare. Medicina populară românească ne recomandă moarea ca pe un remediu util în multe afecțiuni.

Iată, doar câteva dintre beneficiile acesteia:

Constipație - 3-4 pahare de moare de varză stimulează digestia, deblochează eliminarea și ajută la dezintoxicarea tractului digestiv. Acesta este și motivul pentru care, în multe sate românești, în timpul meselor tradiționale de Crăciun și de Anul Nou, se servește moare din belșug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum și la sfârșitul mesei;

Sensibilitate la frig - prin conținutul său de vitamine, moarea de varză stimulează circulația sângelui și, implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităților (mâini, picioare). Se consumă zilnic 1 - 2 pahare de moare de varză;

Hipotensiune - moarea se folosește în medicina tradițională românească pentru cei „slabi la inimă". Se bea, dimineața, la prânz și seara, câte un pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece;

Digestie dificilă, inapetență - moarea de varză este un stimulent digestiv puternic și, mai ales, rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de pahar de moare de varză, apoi, în timpul mesei, se mai poate lua câte o înghițitură din acest stimulent digestiv, ori de câte ori simțim nevoia;

Afecțiuni febrile - se bea câte un pahar de moare de varză pe stomacul gol de 3 - 4 ori pe zi. Moarea de varză în cantități ceva mai mari reglează temperatura corpului, mărește rezistența organismului la febră și are efecte stimulente imunitare.

 

Lasă un comentariu