PRIN STAȚIILE DE AUTOBUZ

Distribuie pe:

Dacă este să aruncăm o privire asupra stațiilor de autobuze, remarcăm că ele sunt locurile unde își petrece lumea o bună parte din timp, în așteptarea autobuzului, pentru a se deplasa în direcția dorită. Stațiile de autobuze se împart în două categorii: cu adăpost și fătă adăpost. Un adăpost îl ferește pe individ de unele condiții meteorologice nefavorabile.

Mai poate avea și o bancă, sau mai multe, pe care să se așeze. Stațiile de autobuze fără adăpost nu îi ferește pe călători de nimic, nici măcar de controlorii de bilete. Probabil, din rațiuni economice, nu toate stațiile de autobuze au instalate adăposturi, dar singura rațiune ar trebui să fie grija față de călătorul, care, de multe ori, trebuie să aștepte zeci de minute după un autobuz. Dar chiar și așa, conform celor din imagine, pe unii șoferi nu-i deranjează interdicția de a parca mașina în stația de autobuz, spre exemplificare, pe strada Brașovului nr.1, în stația de autobuz fără adăpost pentru călători. Totuși, stația de autobuz fără adăpost prezintă avantajul că poate fi mutată de la o zi la alta, cum s-a întâmplat pe Bulevardul 1848 și pe strada Gheorghe Doja.

MODALITĂȚI INEDITE DE PARCARE

Parcările autoturismelor sunt unele dintre cele mai dificile manevre, se pare, pentru unii conducători auto, fie că ele se fac cu fața, pe lateral sau cu spatele. Conform imaginilor, am surprins, în ziua de 3 noiembrie a.c.,la ora prânzului, pe strada Victor Babeș, aproape de intersecția cu strada Nicolae Grigorescu, un autoturism care a fost parcat la modul cu totul original. Pe sensul de circulație rutieră fiind doar o singură bandă de circulație, șoferii care circulau spre intersecția cu Bulevardul Cetății au fost nevoiți să treacă peste linia continuă, pe contrasens. La fel de interesant a parcat și șoferul camionului, în după-amiaza aceleiași zile, pe strada Brașovului, în dreptul blocului nr.11, în fața garajelor, blocând autoturismele.

Lasă un comentariu