PENDUL DE CER - Colind la Radio România Târgu-Mureș, într-o ediție specialăb a emisiunii VITRALII

Distribuie pe:

Cu inegalabila emoție pe care o poartă colindătorul, vestind Nașterea Mântuitorului, Radio România Târgu-Mureș va transmite, în 19 decembrie 2014, în direct, începând cu ora 18.00, o ediție specială a emisiunii VITRALII, Pendul de cer.

Vom ajunge în casele ascultătorilor-radio cu caldele colinde ale Coralei Bisericii cu Hramul Sfinții Petru și Pavel din Reghin, dirijată de maestrul Cornel Pop, dar și cu colindele aduse din tărâmurile lui Liviu Rebreanu și George Coșbuc de colindătorii din Telciu- Bistrița, însoțiți de renumita interpretă a cântecului popular Domnica Dologa. Prezența colindătorilor din Telciu, la Radio România Târgu-Mureș, va prilejui un moment de pioasă aducere aminte a celei care a fost Valeria Peter Predescu, atât de prezentă în emisiunile RTM.

Vor aduce colindul cuvintelor înveșmântate în lumină cerească importanți scriitori ai Transilvaniei, cuprinși în volumul Pendul de cer. Scriitori rememorând Crăciunul Copilăriei, apărut la Editura Cezara, în îngrijirea scriitorului Valentin Marica, volum care se va lansa în această ediție specială a Vitraliilor.

Scriitorul Nicolae Băciuț va prezenta revista Vatra veche, într-un emoționant supliment al lunii decembrie 2014.

Colindul Vitraliilor va vibra în seara zilei de 19 decembrie și dinspre icoanele Nașterii Mântuitorului, căci, la Galeria de Artă Radio România Târgu-Mureș se va vernisa expoziția de icoane pe sticlă și lemn a Asociației Artiștilor Plastici Mureșeni, Cereasca atingere.

Așadar, Radio România Târgu-Mureș vă invită la o înaltă seară a colindului trăit ca frumusețe spirituală, împăcare sufletească, seninătate a gândului și speranțelor.

Va prezenta prof. dr. Valentin Marica, senior-editor.

Lasă un comentariu